Zigana Daginda Kis Gençlik Ve Spor Senligi Düzenlendi

Gümüshane’nin Torul ilçesi sinirlarindaki Zigana Dagi Kis Gençlik ve Spor Senligine ev sahipligi yapti. 7’den 70’e katilimcilar kar üzerinde eglencenin tadini çikardi.

Zigana Daginda Kis Gençlik Ve Spor Senligi Düzenlendi
Tarihin her döneminde zorlu bir geçit olmasinin yaninda essiz manzarasiyla ziyaretçilerini büyüleyen ve kis mevsiminde vatandaslarin vazgeçilmez ugrak noktasi olan Zigana Daginda Kis Gençlik ve Spor Senligi düzenlendi.

Denizden 2 bin 100 metre yüksekte yer alan Zigana Gümüskayak Kayak Merkezinde Gümüshane Valiligi himayelerinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen etkinlik saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Alanda özel olarak düzenlenen “Karvivor” parkurunda çocuklar kizakla kayip çesitli engelleri asarak birbirleriyle yaristi. Jandarma ve 112 Acil Saglik ekiplerinin de yer aldigi alanda kayak ve kizak yarislari da yapildi.

Sömestr tatilinde kayak yapmayi ögrenen çocuk ve gençlerin dev Türk bayragini pistin zirvesinden indirdigi etkinlik Gençlik Merkezi müzik kulübünün konser programiyla devam etti.

“Çocuklarimizi tablet ve telefonlardan uzak tutmak için bu tür etkinlikleri destekliyoruz”

Jandarma’ya ait snowtrack ile Zigana daginin essiz manzarasinda dag turu yapan Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, “Türkiye’nin en güzel cografyalarindan birisi olan Zigana daginin zirvesinde gençlerle ve çocuklarla birlikteyiz. Yariyil tatili süresince Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz tarafindan düzenlenen kayak kurslarinda egitim gören çocuklarimiz 2 haftada yari profesyonel kayakçi haline geldiler. Gençlerimizin, çocuklarimizin dogaya çikmalarini, doga sporlariyla, kayakla ilgilenmeleri için, bunu tesvik etmek için buradayiz. Çocuklarimizda tablet ve telefon bagimliligi var. Çocuklarimizi tablet ve telefonlardan uzak tutmak için bu tür etkinlikleri destekliyoruz, tesvik ediyoruz. Istiyoruz ki Gümüshane’den, Trabzon’dan, bölgeden insanlar gelsinler, Türkiye’nin en güzel cografyalarindan birisinde, bu cografyanin zirvesinde, Zigana daginda kayak yapsinlar, gönüllerince eglensinler” dedi.

Kayak Milli Takimi Antrenörlerinden Yunus Avsar Yilmaz ise “2024 yilinin kar festivalini yaptik. Içerisinde kayak gösterileri, kayakla bayrak indirme, karvivor parkuru, konser programi düzenlendi.

Bu yil kayak kamplari yapmistik. 82 sporcumuza da tatil sürecinde egitim verdik” diye konustu.

Kaynak: İHA