Yildiz Dagi Kayak Merkezi'nde Hafta Sonu Yogunlugu

Sivas’ta bulunan ve Türkiye’nin en ekonomik kayak merkezi olan Yildiz Dagi Kayak Merkezi hafta sonunu degerlendirmek isteyenlerin akinini ugradi.

Yildiz Dagi Kayak Merkezi'nde Hafta Sonu Yogunlugu
Sivas kent merkezine 58 kilometre uzaklikta bulunan Yildiz Dagi Kis Sporlari ve Turizm Merkezi ziyaretçilerine keyifli anlar yasatiyor. Kar kalinliginin yer yer bir metreyi buldugu kayak merkezi hafta sonunu firsat bilen kayak severlerle adeta doldu tasti. Özellikle çevre illerden kayak merkezine gelen kayak severlerden kimileri kizakla kayarken kimileri ise profesyonel pistlerde snowboard, yaparak gönüllerince eglendi. Sivas Valisi Yilmaz Simsek’te kayak merkezinde basin mensuplariyla bir araya geldi. Programa Buruciye A.S. Genel Müdürü Mustafa Altun, Vali Yardimcisi Sakir Öner Öztürk ve Il Genel Meclisi Baskani Hakan Akkas da katildi.

Buruciye A.S. Genel Müdürü Mustafa Altun, kayak tesisi hakkinda bilgiler verdikten sonra Sivas Valisi Yilmaz Simsek’te kis turizmi hakkinda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Vali Simsek yaptigi açiklamada Yildiz Dagi Kayak Merkezi’nin cazibesinin her geçen gün arttigini ifade ederek, “Kayak sezonumuz basladi.

Suanda yüzde yüz doluluk oranindayiz. Tüm otellerimiz dolu durumda tam kapasiteyle sezonu açmis durumdayiz. Kayak merkezimiz her geçen gün Türkiye’de ki kayak merkezleri içerisindeki konumunu da güçlendirmektedir. Bu güne kadar 10 ülkeden 45 ilimizden ziyaretçi agirlamis bulunmaktayiz. Yildiz Dagi’nin cazibesi her geçen gün artmaktadir. Bu kayak merkezi Sivas’imizin marka degerini yükselten çok önemli bir imkandir. Biz arzu ediyoruz ki daha çok gencimiz çocugumuz kayak sporuyla tanissin. Nasil ki güreste Sivas bir marka olmus önemli sporcular ülkemize Dünya sporuna kazandirmis, ayni sekilde bu imkanlarla bizler Sivas’imizda kayak sporunda da sporcular yetistirebiliriz. Milli sporcular ülkemize kazandirilabilir” dedi.

Programin ardindan Vali Simsek basin mensuplariyla birlikte kayak merkezini gezdi. Öte yandan, vatandaslar da tesiste oldukça eglendiklerini ve güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA