Uludag'da Kazadan Dönüldü...Telesiyejin Batonu Bir Turisti Yaraladi

Uludag’da tatilcilerin kullandigi telesiyejde bir kayakçinin sistemden erken ayrilmasi sebebiyle bosalan baton Rus kayakçiya çarpti. Jandarma ekiplerince kar motoruyla hastaneye kaldirilan turist tedavi altina alinirken, tellere dolanan batonu kurtarmak isteyen isçi ise adeta ölüme meydan okudu. Arka arkaya yasananlar kameraya yansidi.

Uludag'da Kazadan Dönüldü...Telesiyejin Batonu Bir Turisti Yaraladi
Türkiye’nin en büyük kis turizm merkezlerinden biri olan Uludag’da etkili olan kar yagisi kayakçilarin yüzünü güldürdü. Sömestr tatili sebebiyle 68 santimetre kar kalinligina sahip Uludag dolup tasti.

Eglenmek için kayak pistlerine çikan yerli ve yabanci turistler telesiyejlerle tepeye tirmanirken, yanlis kullanilan sistem sebebiyle kaza ucuz atlatildi. Çift tarafli dönen telesiyejlerdeki bir baton, bir tatilcinin sistemden erken ayrilmasi sebebiyle arkadan gelen Rus bir turiste çarpti. Durumu fark eden vatandaslar yerdeki turistin yardimina kosarken, jandarma ekiplerine bilgi verdi. Ihbar üzerine kisa sürede olay yerine gelen jandarma, turistin yardimina kostu. Gerekli tedbirler çerçevesinde kar motoru ile yarali saglik kurulusuna kaldirildi. Rus turistin durumunun iyi oldugu belirtilirken, ariza için gelen bir isçi ise sistemi çalistirmak için tirmandigi direkte adeta ölüme meydan okudu. Is güvenligini ihmal eden çalisan da kameraya yansidi.

Yetkililer, telesiyejde 18 milimetrelik çelik halatlarin kopmasinin söz konusu olmadigini, zaman zaman kayakçilarin yanlis hareketleri yüzünden ellerinden kaçan batonlarin tehlike yasattigina, buna karsi da tedbir alindigina dikkat çektiler
Kaynak: İHA