Ocakta Unutulan Yemek Faciaya Neden Oluyordu

Samsun’da bir evde ocakta unutulan yemekten çikan yanginda maddi zarar meydana gelirken, evdeki köpek ise son anda kurtarildi.

Ocakta Unutulan Yemek Faciaya Neden Oluyordu
Yangin, Ilkadim ilçesi 19 Mayis Mahallesi Avni Sener Sokak üzerinde bulunan 3 katli Bilgin Apartmani’nin giris katinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evde ikamet eden hane sakinleri ocakta yemek unutup, evden disari çikti. Kisa süre sonra daireden dumanlarin çiktigini fark eden komsular ve çevre sakinleri 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. Olay yerine çok sayida itfaiye, saglik, polis ve YEDAS ekipleri sevk edildi.

Kapiyi kirarak daireye giren Samsun Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri, önce yangini tespit etti. Cadde ve sokak üzerine park eden araçlar yüzünden itfaiye araçlari evin önüne kadar gelemedi. Ilk olarak yangina elle müdahale eden itfaiye ekipleri daha sonra hortumlari uzatarak yangini söndürdüler. Yanginda evde mahsur kalan golden cinsi köpek de ekipler tarafindan kurtarildi. Itfaiye, yanginin ocakta unutulan tavadaki yemegin alev almasi sonucu çiktigini belirledi.

Görgü taniklari evde yeni tadilat yapildigini ve kalanlari tanimadiklarini, dumanlari fark edince yetkililere haber verdiklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA