Murat Kurum'dan Beylikdüzü'ne Müjde Açiklamasi 'Sizler Için En Uygun Gördügümüz Alanda IDO Iskelesini Yapacagiz'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum Beylikdüzü’nde düzenlenen “Dogu ve Güneydogu Kanaat Önderleri Bulusmasi” programinda vatandaslarla bir araya geldi. Programda konusan Kurum, “Yillardir Beylikdüzülü kardeslerimin bekledigi müjdeyi veriyorum. Sizler için en uygun gördügümüz alanda IDO iskelesini yapacagiz. Sehrimizden deniz ulasimini baslatacagiz” dedi.

Murat Kurum'dan Beylikdüzü'ne Müjde Açiklamasi 'Sizler Için En Uygun Gördügümüz Alanda IDO Iskelesini Yapacagiz'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum Beylikdüzü’nde düzenlenen “Dogu ve Güneydogu Kanaat Önderleri Bulusmasi” programinda vatandaslarla bir araya geldi. Programa Murat Kurum’un yani sira AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, MYK Üyesi Ahmet Savas Çolak, MHP Beylikdüzü Ilçe Baskani Nurcan Tezer, Beylikdüzü AK Parti Belediye Baskan adayi Mustafa Günaydin ve çok sayida vatandas katildi.

Vatandaslar Kurum’a konusmasi sirasinda alkislarla eslik etti. Program sonunda protokol üyeleri ile sahneye çikan Murat Kurum, vatandaslari selamladi. Programda ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla sohbet edip fotograf çektirdi.

“39 ilçemizin her birine özel projelerimizi çok yakinda açikliyoruz”

Istanbul’un 39 ilçesi için projelerini yakinda açiklayacagini belirten IBB Baskan Adayi Kurum “1 aydir Istanbul’un her mahallesinde, her sokaginda birlikte çalisiyoruz, birlikte kosuyoruz. Bugün Beylikdüzü’nde yasadigimiz gibi her gittigimiz yerde Istanbul’a yarasir bir samimiyetle, sevgiyle karsilasiyoruz. Istanbul vizyonumuzu açikladigimiz günden bu yana ise bu samimiyetin bir sevgi seline dönüsmesinden çok mutlu oluyoruz. Beylikdüzü’nün de bu heyecani bizim azmimizi, gayretimizi güçlendiren bu sevgiyi hissediyoruz. Simdi bu bagimizi daha da güçlendirmek için yepyeni bir hamle daha yapiyoruz. 39 ilçemizin her birine özel projelerimizi çok yakinda açikliyoruz. Ben dün Çekmeköy ve Ümraniye’deydim. Onlarin bakislarinin benzerini, bugün Beylikdüzü’nde de görüyorum” dedi.



“Sizler için en uygun gördügümüz alanda IDO iskelesini yapacagiz”

Beylikdüzü için hazirladigi bazi projelerini paylasan Murat Kurum, “Iste ilk hedefimiz; Istanbul’da, Beylikdüzü’nde artik trafik çilesi son bulacak. Sefaköy-Avcilar-Beylikdüzü, Yenikapi-Incirli-Sefaköy, Incirli-Sögütlüçesme metro hatlarinin insasina 1 Nisan sabahi itibariyle hemen baslayacagiz. Benim Beylikdüzü’ndeki kardesim önce Avcilar’a sonra Küçükçekmece’den Bahçelievler’e, Bakirköy’den Mecidiyeköy’e ve Sögütlüçesme’ye kadar kesintisiz bir yolculuk yapacak. Ikinci projemiz; Dereagzi ve Gürpinar’da Kavakli ve Adnan Kahveci’de yasayan kardeslerimiz üzgünler. Biz bu alanlarin hepsinde, masayi kuracagiz, cetveli ve kalemi çikaracagiz, imar planlarini bizzat bu ellerle ben yapacagim. Vatandasin talebi neyse masada aldigimiz karari hemen uygulayacagiz. Üçüncü proje olarak; Ambarli Limani ile balik hali arasindaki sahil düzenlemesini, en kisa sürede bitirip Beylikdüzü’nün hizmetinize sunacagiz. Dördüncü hedefimiz de yillardir Beylikdüzülü kardeslerimin bekledigi müjdeyi veriyorum. Sizler için en uygun gördügümüz alanda IDO iskelesini yapacagiz. Sehrimizden deniz ulasimini baslatacagiz. Besinci hedefimiz; Gürpinar Siteler bölgesinde yaklasik 15 bin vatandasimizin yasadigi 3 bin konutumuz var. Buradaki vatandaslarimiz bizden hizli bir sekilde kentsel dönüsüm çalismasinin baslatilmasini istiyor. Diger mahallelerimizde oldugu gibi burada da el ele verip bu sitemizin kentsel dönüsüm çalismalarini 1 Nisan itibariyle Mustafa Baskan ile beraber yapacagiz. Altinci hedefimiz ise Beylikdüzü’nde bulunan IBB’ye bagli ana arter yollarin durumu, maalesef içler acisi. Yaya geçidi, üst geçit, bisiklet yolu ve kaldirim yine rayli sistem, ring hatlari ve viyadüklerle bu sorunu tamamen ortadan kaldiracagiz. Yedinci projemiz de Beylikdüzü’nde annelerimizin istegini karsilamak için toplamda 54 sinifi olan 5 anaokulu yapmistik. Simdi annelerimiz yenilerini istiyor. 5 yeni anaokulumuzu daha sehrimize, yavrularimiza kazandiracagiz. Yavuz Sultan Selim Bulvari’ndan, her sabah bin bir zahmetle metrobüse giden vatandaslarimiz var. 1 Nisan itibariyle göreve gelir gelmez bu çileyi bitirip kardeslerimiz için bu hatta ring araçlari koyacagiz” sekilde konustu.



“Simdi bu kollar yeniden Istanbul için sivanmistir”

Istanbul’a hizmet etmek için kollarini sivadigini belirten Murat Kurum, “81 ilimize toplam 550 ziyaret yapmis ve eser vermis olmanin tecrübesiyle Anadolu’nun o muhtesem havasini içimize çektik. Sizlere hizmet etmek için kollarimizi sivadik. Bizde kollar bir kere sivandi mi, bir daha geri kapanmaz. O kollar gider afetzede kardeslerimize sarilir. Elazig’da, Malatya’da, Izmir’de, Antalya’da, Kastamonu’da, Giresun’da ve daha birçok yerde 365 bin yeni yuva kurar. O kollar, asrin felaketini yasamis 11 ilimize derman olmak için uzanir. 3 ayda 180 bin yeni yuvanin insasini baslatir. Simdi bu kollar yeniden Istanbul için sivanmistir. Istanbul yeniden dirilise geçene kadar, Istanbul yeniden yükselise geçene kadar da asla kapanmayacaktir. Biz ellerimizi birlestirecegiz. Ellerimizi Istanbul’un tarihini degistirecek 650 bin yeni, sicak, güvenli yuvayi insa etmek için birlestirecegiz. Yüreklerimizi belediyeden en ufak bir destek alamamis emeklilerimiz, yaslilarimiz, gençlerimiz için bulusturacagiz” dedi.



“Çocuklarimiz, gençlerimiz, annelerimiz, emeklilerimiz neredeyse, büyüksehir orada olacak”

Istanbul için hedeflerinden bahseden Kurum “Yari zamanli belediyecilik yapmayacagiz. Arada bir Istanbul demeyecegiz. 7 gün 24 saat belediyecilik yapacagiz. Sadece Istanbul diyecegiz. 650 bin yuvayi 5 yilda sizin için bitirecegiz. 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacagiz. 328 kilometre metro hattini 5 yilda 650 kilometre yapacagiz. 10 yil sonra, 1004 km’ye ulastiracagiz. Istanbul’da metro gitmeyen ilçe kalmayacak. Çocuklarimiz, gençlerimiz, annelerimiz, emeklilerimiz neredeyse, büyüksehir orada olacak. Gençlerimize, ulasimda tam yüzde 40 indirim yapacagiz. 0-6 yas arasi çocugu olan babalara da, çocuklariyla ücretsiz seyahat hakki verecegiz. Ihtiyaç sahibi emeklilerimize, her ay 2 bin 500 TL destek verecegiz. Ilk kez is kuracak kardeslerimize tam 100 bin TL sermaye destegi verecegiz. Yeni evlenecek kardeslerimize büyüksehir belediyesinden 50 bin TL beyaz esya yardimi yapacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA