Mugla Büyüksehir Belediyesi 53 Bin Adet Meyve Fidani Dagitiyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi üreten çiftçilere verdigi destegi sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi zeytin, kestane, ceviz, keçiboynuzu ve badem fidanin dagitimina basliyor.

Mugla Büyüksehir Belediyesi 53 Bin Adet Meyve Fidani Dagitiyor
Tarimsal ürün çesitliliginin arttirilmasi ve sürdürülebilir kirsal kalkinmanin saglanmasi için önemli projeler hayata geçiren Mugla Büyüksehir Belediyesi il genelinde yüzde 50 hibeli zeytin, kestane, ceviz, keçiboynuzu ve badem fidani desteklemesine basliyor. Il genelinde bugüne kadar 205 bin adet meyve fidani, 575 ton tohumluk patates ve 578 ton yem bitkisi tohumu dagitimi yapilirken 2023 yili için hazirlanan fidan dagitimi basliyor.

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilacak olan fidan dagitimindan yararlanmak isteyen üreticilerden dogru gübreleme metotlarinin uygulanmasi için toprak tahlili yaptirilmasi sarti istenecek. Desteklemeler 2 ile 10 dekar arasi araziler için yapilacak. Bütün çiftçiler bu desteklemeden dogrudan faydalanabilecek. Meyve fidani dagitimindan yararlanmak isteyen vatandaslar Büyüksehir Belediyesi tarimsal hizmetler dairesine bireysel basvuruda bulanabiliyor.
Kaynak: İHA