Modern Kapali Pazar Yerine Kavusan Arabayatagi'nda Konforlu Ve Mutlu Alisveris Basladi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yildirim’in Arabayatagi Mahallesi’ne kazandirilan modern kapali pazaryerinde alisveris basladi. Ilk pazarin kurulmasiyla konforlu alisverisin basladigi kapali pazaryeri hem pazarci esnafini hem de alisverise gelen vatandaslari mutlu etti.

Modern Kapali Pazar Yerine Kavusan Arabayatagi'nda Konforlu Ve Mutlu Alisveris Basladi
Ulasimdan altyapiya, çevreden tarihi kültürel mirasa kadar her alanda Bursa’yi gelecege tasiyacak projeleri bir bir hayata geçiren Bursa Büyüksehir Belediyesi, diger taraftan vatandaslarin yasam kalitesini artiracak yatirimlari da hiz kesmeden sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilarak, Kestel, Gürsu ve Yenisehir’de vatandaslarin hizmetine sunulan modern kapali pazar yerlerinin bir benzeri Yildirim’in Arabayatagi Mahallesi’ne kazandirildi. Mevcut pazar alaninda 4 bin 850 metrekare taban alani üzerinde 2 katli olarak yapilan kapali pazaryeri, ilk pazarin kurulmasiyla hizmet vermeye basladi.

Içinde 530 adet pazar tezgahi, mescit, abdesthane, tuvaletler, depo alanlari ve teknik alanlarin bulundugu kapali pazaryeri, hem pazarci esnafina hem de bölge halkina yaz kis, daha saglikli ve konforlu bir ortamda alisveris yapma imkani sunacak.

Herkes memnun

Insaatin tamamlanip, pazarin bir an önce açilmasini sabirsizlikla bekleyen mahalle sakinleri, kapali alanda alisveris yapmanin keyfini çikardi. Özellikle kis aylarinda yagisli havalarda pazar alisverisi yapmanin daha önce tam bir eziyet oldugunu belirten bölge sakinleri, artik yaz kis fark etmez kapali bir ortamda alisverislerini keyifle yapacaklarini belirterek, bu hizmet nedeniyle Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti. Vatandaslar sadece 1-2 saatlerini pazarda geçirirken, sabahin ilk isiklarindan aksam karanligina kadar tezgahlarinin basinda bekleyen pazarci esnafi da kendilerine böyle konforlu bir ortam sunulmasi nedeniyle Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a tesekkür etti.

Hayirli olsun

Sik sik semt pazarlarini gezip, hem pazarci esnafinin hem de vatandaslarin sorunlarina kulak veren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da Arabayatagi Mahallesi’nde yillarin beklentisi olan bir sorunu çözüme kavusturmanin mutlulugunu yasadiklarini kaydetti.

Pazarin hayirli ve bereketli olmasini dileyen Baskan Aktas, “Bu bölgede kapali pazar alaniyla ilgili yogun talep vardi. Açik alanda kurulan pazar yeri kisin yagislarda, yazin da sicaklarda hem esnafi hem de vatandaslari rahatsiz ediyordu. Bu proje ile halkimiz alisverislerini yaz kis daha saglikli bir ortamda yapma imkani bulacak. Ayni zamanda pazarin kuruldugu günlerde yasanan görüntü kirliligi de ortadan kalkmis olacak. Ilk kurulan pazarla hizmet vermeye basladi.

Ufak tefek eksiklikler söz konusu olabilir. Bunlari da kisa zamanda tamamlamis olacagiz. Kapali Pazar yerimiz bölge halkina hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA