Kocaeli'nin AK Parti Belediye Baskan Adaylari Tanitildi

AK Parti, Kocaeli’nin 12 ilçe belediye baskan adayini düzenlenen görkemli programla tanitti. Vatandaslarin tiklim tiklim doldurdugu salonda sik sik sloganlar atildi.

Kocaeli'nin AK Parti Belediye Baskan Adaylari Tanitildi
30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Kocaeli adaylari belli oldu. AK Parti, Kocaeli’nin 12 ilçe belediye baskan adayini düzenlenen programla tanitti. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen salon dolup tasti. Salondan sarkilar ve sloganlar yükselirken, Türk ve AK Parti bayraklari havada sallandi. Programda AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, AK Parti Kocaeli Il Baskani Sahin Talus, milletvekilleri de hazir bulundu. Programda konusan Sahin Talus, "Cumhurbaskanina söz verdigimiz gibi 13-0 yapmak için haziriz. Biz sizlere güvenerek bu sözü verdik. Allah’in izniyle kendi rekorumuzla yenileyerek hizmet ve eser siyasetinin bayragini bir kez daha Kocaeli semalarinda dalgalandiracagiz. Bugün itibariyle ilçe belediye baskan adaylarimizi açikliyoruz. Sunun altini çizmek istiyorum. AK Parti davasina gerçekten gönül vermis her kisi belediye baskani olacak sartlara haizdir. Aday adayi olan arkadaslarimiz öncelikle bir adayin olacagini biliyordu. Ben özellikle burada tüm aday adayi olan kardeslerime tesekkür ediyorum. Kriz, kaos, karmasamiz hiç olmadi. Allah’in izniyle olmayacak. Biz Recep Tayyip Erdogan’in yol arkadaslariyiz. Özellikle Bu süreçte Cumhur Ittifaki ortaklarimiz olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve burada hem büyüksehir hem ilçelerde de aday çikarmayan Büyük Birlik Partisi teskilatlarina tesekkür ediyorum. Her zaman için omuz omuza olduk" diye konustu.



"Ilk gün ise basladigimizda, ’Bu hayat sehre adanmis hayattir’ dedik"

"Bu davada hep yanimizda oldunuz" diyen Tahir Büyükakin, "Hem size, hem kadin kollari baskanligimiza tesekkür ediyorum. MHP’ye, Büyük Birlik Partisi Teskilatlarina tesekkür ediyorum. Ilk gün ise basladigimizda, ’Bu hayat sehre adanmis hayattir’ dedik. Bu anlayisi Cumhurbaskani’mizdan, genel baskanimizdan ögrendik. Millete efendilik etmek degil, millete hizmet etmek vardir. Bu emanet makami bize emanet edildi. Mutlaka bu koltuklardan kalkiliyor. Emanet oldugunu unutmadan devam edenler milletin arasinda yüz akiyla da gezmeye devam ediyor. Biz 5 yil boyunca bunu aklimizdan hiç çikarmadan hareket ettik ve dedik ki ’Biz bu milletin emanetini yere düsürmemek için variz ve bunun için çalisacagiz’. Bu 5 yil zarfinda sadece ama sadece belediyecilik yaptik. Gerçek belediyecilik ’AK Parti’dir’ dedik. Gerçek belediyecilik dedigimiz sey bu. Çünkü bir baska seyi geçtigimiz seçimlerden sonra gördük. Gerçek belediyecilikten baska belediyecilik mi var? Evet var. Sosyal medya belediyeciligi var mesela. Algi belediyeciligi var. Yalan belediyeciligi var. Var da var. Sehri sel götürürken Bodrum’da tatilde olan mesela. Kar her yeri kaplamisken, trafik açilmamisken bütün arabalar yollarda beklerken büyükelçilerle yemek yeme belediyeciligi var mesela. Belediye baskanligini son 6 ayda hatirlayanlar var. 5 yil sonra seçimleri 6 ay kala ’Ben bu sehre hizmet ediyorum’ vesaire diyenler var. Sürekli algi olusturmaya çalisan, ’Magdurum da magdurum, beni çalistirmiyorlar, beni çalistirmiyorlar’ diyen bir belediyecilik de var. Seçimden önce vatandasa sözler verip seçimden sonra unutan bir belediyecilik de var. Tutamayacagimiz hiçbir sözü bu millete vermeyecegiz. Bu millete simdiye kadar hiç yalan söylemedik. Allah’in izniyle bundan sonra da söylemeyecegiz. Belediye baskani sehrin eminidir" diye konustu.



"Nice olmaz denilen seyler yaptik"

Cumhurbaskani Erdogan’in selamlarini getiren AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz ise "Seçimlere 57 gün var. Kocaeli destek anlaminda, teskilat anlaminda göz bebegi bir sehir. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Dava bilinci içinde çalismalarimizi yapiyoruz. Biz makamlara bagli olamayiz biz davaya bagli olabiliriz. Makam olsun olmasin bu davada çalismaya mecburuz. Nice olmaz denilen seyler yaptik" seklinde konustu.



Adaylar belli oldu

AK Parti Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Tahir Büyükakin olurken, Basiskele Belediye Baskan Adayi Mehmet Yasin Özlü, Çayirova Belediye Baskan Adayi Bünyamin Çiftçi, Darica Belediye Baskan Adayi Muzaffer Biyik, Derince Belediye Baskan Adayi Ibrahim Sirin, Dilovasi Belediye Baskan Adayi Ramazan Ömeroglu, Gebze Belediye Baskan Adayi Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Baskan Adayi Ali Yildirim Sezer, Izmit Belediye Balkan Adayi Muharrem Tutus, Kandira Belediye Baskan Adayi Erol Ölmez, Karamürsel Belediye Baskan Adayi Mesut Çetinkaya, Kartepe Belediye Baskan Adayi Mustafa Kocaman, Körfez Belediye Baskan Adayi Sener Sögüt oldu.
Kaynak: İHA