Kirgizistan'da Santral Patlamasinda Agir Yaralanan 2 Kisi Türkiye'ye Gönderilecek

Kirgizistan’in baskenti Biskek’teki merkezi isi ve enerji santralinde meydana gelen patlamada agir yaralanan 2 kisinin tedavi için Türkiye’ye gönderilmesine karar verildi.

Kirgizistan'da Santral Patlamasinda Agir Yaralanan 2 Kisi Türkiye'ye Gönderilecek
Kirgizistan, dün baskent Biskek’teki merkezi isi ve enerji santralinde meydana gelen patlamasi sonrasi çikan yanginda agir yaralanan 2 kisinin tedavisi için Türkiye’den yardim talebinde bulundu. Kirgizistan Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada, talep üzerine Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinden doktor Etem Öztürk ve Engin Çetin’in Biskek’e geldigi belirtildi. Türk doktorlarin Kirgizistan Saglik Bakani Alimkadir Beysenaliyev ile birlikte yaralilarin durumunu, uygulanan tedaviyi inceledigi ifade edildi. Açiklamada, “Doktor Etem Öztürk, 2 yaralinin durumunun agir oldugunu, ancak bilinçlerinin açik, duyarli ve sorulari cevaplayabilecek durumda oldugunu söyledi.

Doktor, durum göz önüne alindiginda uzun bir tedavi süreci olacagini, bu nedenle ciddi yaniklari olan hastalarin uygun sartlarin bulundugu özel bir hastanede tedavi edilmelerinin daha etkili olacagini kaydetti.

Yapilan istisare sonucu 2 yaralinin Türkiye’ye hastaneye nakledilmesine karar verildi” ifadeleri kullanildi.

Dün gece yerel saatle 03.00 siralarinda Biskek merkezi isi ve enerji santralinde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana gelmis, daha sonra çikan yanginda 2’si agir olmak üzere 5 kisi yaralanmisti.
Kaynak: İHA