Kayseri'de Cumhur Ittifaki Adaylari Tanitildi

Kayseri’de Cumhur Ittifaki’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’ne girecek olan belediye baskan adaylarinin tanitimi yapildi.

Kayseri'de Cumhur Ittifaki Adaylari Tanitildi
Düzenlenen Aday Tanitim Toplantisi’na AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Elitas, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Saban Çopuroglu, Murat Cahid Cingi, Sayin Bayar Özsoy, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani ve Baskan Adayi Memduh Büyükkiliç, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, MHP Kayseri Il Baskani Seyit Demirezen, ilçe belediye baskan adaylari, protokol üyeleri ve partililer katildi.

Kayseri’ye Cumhur Ittifaki mührü vuracaklarini söyleyen AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, “Bir sevdamiz var bizim. Bir davamiz, bir kaygimiz ve bir hayalimiz var; Kayseri ve ondan sonra Türkiye. Cumhur Ittifaki 15 Temmuz hain darbe girisimi sonrasi dünya lideri sayin Recep Tayyip Erdogan ve bilge lider sayin Devlet Bahçeli tarafindan hiçbir hesap güdülmeksizin tek hesabi ülkenin bekasi, ülkenin gelecegi olarak kurulmus ve bugünlere hamdolsun gelinmistir. Bu birliktelik ve Cumhur Ittifaki bu ülkenin mihenk tasidir. Kayseri de Cumhur Ittifaki’nin mihenk tasidir. Sayin Cumhurbaskanimiz Kayseri’den sonra Hatay’a seyahat ederken, otobüste sayin Devlet Bahçeli’yi aramis ve Kayseri ile gurur duydugunu, Cumhur Ittifaki’nin gerçekten Kayseri’de teskil ettigini bizzat söylemistir. Bu bizim için gurur kaynagidir. Tarihin en büyük mitingini 14-28 Mayis tarihlerinde Kayseri sokaklarinda yasadik ama hep birlikte. Cumhur ittifaki olarak, 180 bin kisiyle. 14-28 Mayis seçimlerini atlattik. Basariyla el ele kol kola omuz omuza. Simdi önümüzde bir yerel seçim var. Allah’in izniyle bu birliktelikle onlari da atlatiriz. Basariyla atlatiriz, en güzel sekilde atlatiriz. Bugünün yildizlari belediye baskanlarimiz. Hepsi birbirinden piril piril. Cumhur Ittifaki’nin adayi Kayseri’de tektir. 16 ilçe belediye baskan adayimiz ve büyüksehir belediye baskan adayimiz salonda. Sonuna kadar, hiçbir sekilde dur durak bilmeden yanlarindayiz, birlikteyiz. Zafere kadar el ele kol kolayiz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç’in agabeyliginde nasil ki bundan önce hizmetler ayrim yapilmaksizin herkese ve can siperane yapildiysa bundan sonra da Allah’in izniyle yapilacaktir. Hacilar da bizim Incesu da bizim var miyiz? Özvatan’da bizim Pinarbasi da var miyiz? Sarioglan da bizim Sariz da bizim var miyiz? Talas da bizim Tomarza da bizim var miyiz? Yahyali da bizim Yesilhisar da bizim var miyiz? 31 Mart’ta Kayseri’nin tüm ilçelerine Cumhur Ittifaki mührü vurmaya var miyiz?” dedi.

MHP Kayseri Il Baskani Seyit Demirezen de 31 Mart’ta Kayseri’den Ankara’ya güç göndereceklerini söyleyerek, “15 Temmuz hain darbe girisimi ile devletimize, milletimize ve demokrasimize kasit edenlere karsi ismini koymus oldugumuz Cumhur Ittifaki olusmustur. Bu ismi de sayin Devlet Bahçeli koymustur. Devaminda milletin iradesi ile Cumhurbaskanligi Hükümet sistemi yönetim biçimi olarak kabul edilmistir. Cumhurbaskanimiz olarak sayin Recep Tayyip Erdogan seçilmistir. Ittifakimiz ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberligine kasit eden iç ve dis mihraklara karsi bir ve beraber olup hainlerin basina balyoz gibi inmistir. Bizler 31 Mart aksami 17-0 yapip Ankara’ya güç verecegiz” ifadelerini kullandi.

Kayserinin Cumhur Ittifaki’nin kalesi oldugunu söyleyen Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise, “Sizler bizim için üzerine titrenmesi gereken birer çiçeksiniz. Sizleri soldurmayacagiz, sizleri gelecege tasiyacagiz. Sizlerin hizmetkari olacagiz. Insallah dijitalizasyonla, akilli sehir projemizle sizleri gelecege tasiyacagiz. Bu güne kadar bizlere vermis oldugunuz destege, sizlerin güvenine hem tesekkür ediyor hem de layik olma yönünde irade gösterdigimizi buradan paylasmak istiyorum. Çok sükür basinizi yere egdirmedim, alnimiz ak, yüzümüz ak. Allah sizlerin sevgisine bizleri layik kilsin. Sorumlulugumuzun farkindayim. 16 ilçe belediye baskani kardesimi bagrima basarak, onlarin sahsinda hem Kayserimizin merkezinde hem tasramizda el ele gönül gönüle vererek kimseyi ayristirmadan, kimseyi ötekilestirmeden örnek davranislar sergileyerek sizlere layik olmaya çalismaya gayret ettik. Bu bir sevdadir, öyle kolay olmaz. Askla çalisan yorulmaz. Isini severek yapan yorulmaz. Isini askla yapan karsidakine eziyet etmez ona hizmet eder. Allah’a sükürler olsun Kayserimizi seviyoruz. Kayserimiz Cumhurbaskanimizi seviyor, Kayseri sayin Bahçeli’yi seviyor. Cumhur’un kalesidir Kayseri. Bunu burada iddia ediyoruz. Bunu da insallah 31 Mart aksami tekrar ispat edecegiz Allah’in izniyle” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da 31 Mart’ta 17-0 yaparak Türkiye’ye mesaj göndereceklerini söyleyerek, “Cumhur Ittifaki salonlara sigmaz. Biz bunu Cumhuriyet Meydani’nda da yapsaydik oraya da sigmazdik. Dolayisiyla Cumhur Ittifaki olarak Allah nasip ederse biz Kayseri’de 17-0 yapacagiz ve kiymetli baskanimizin söyledigi gibi Ankara ve Türkiye’ye bir mesaj verecegiz. Diyecegiz ki Kayseri bizim kalemizdir. Biz kalemizi saglam tutuyoruz diyecegiz” ifadelerini kullandi.

AK Parti’nin Kayseri’nin her sokaginda izi oldugunu söyleyen TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Tecrübesi, bilgisi, yetenekleri, yaptiklariyla Genel Baskan Vekilimiz burada bizlerle beraber. Buradaki resmi gördükten sonra herhalde söyleyecekler. Kayseri bitmis, Kayseri tamam. Burada bir Büyüksehir Belediye Baskani var. Allah selamet versin. Insallah sefer basladi, Allah’in izniyle zafer yakindir. AK Parti’nin Kayseri’nin bütün sokaklarinda izi kaldi. Sadece sokaklarinda degil, havaalaninda da izi var. Dolayisiyla çogu gitti azi kaldi. 31 Mart yakin. Gerçekten sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Cumhur Ittifaki gece gündüz demeden bakanlariyla, milletvekilleriyle, çalisanlariyla büyük bir gayret gösteriyor. Çünkü gerçekten bizim büyük ve güçlü olmaktan baska çaremiz yok. Eger bu sekilde kalirsak bizi çignerler. Bacaklarimizdan, ceketlerimizden çekiyorlar bizi engellemek için. Bir taraftan covidle ugrastik, ciddi enerji kaybettik. Diger taraftan Allah vermesin ama verdi tarihin en büyük depremiyle karsilastik. Binlerce insanimizi kaybettik. Yaralari sarmakla ugrasiyoruz. Allah hayatini kaybedenlere rahmet eylesin. Diger taraftan da PKK’li YPG’lilerle bizi durdurmaya çalisiyorlar. Arkalarinda kim olursa olsun durduramayacaklar. Peslerinde kim olursa olsun, durduramayacaklar. Ölürsek sehit, kalirsak gazi oluruz. Bunlar nerede olursa olsunlar Mehmetçik her zaman bunlarin pesinde.”

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Elitas ise seçimlerde Cumhur Ittifaki kararliligini göstereceklerini söyleyerek, “31 Mart seçimlerinde bundan önce oldugu gibi yine Cumhur Ittifaki olarak Kayseri’yi 17-0 yapacagiz. Degerli belediye baskanimiz biraz önce uzun yillar, en uzun süre siyaseti birlikte yaptigimiz arkadasimiz sayin Memduh Büyükkiliç. Kayseri’nin her bir santimetrekaresini her bir metrekaresini, mezralarini, beldelerini neresi varsa karis karis gezdik. Buradaki heyecani gördükten sonra birlikte mesai yaptigi arkadaslari duvardaki resimleri gördükten sonra Cumhurbaskanimiz bana dedi ki “Git, Kayseri’deki belediye baskanlarini açikla, aday tanitim programina katil” dedi.

Büyüksehir belediye baskanimiz sag olsun benim yapacagim isi yapti. Ben de cebimdeki listeye baktim. Dedim ki benim cebimdeki liste ile Memduh beyin açikladigi liste ayni mi? aynisiymis. Hayirli ugurlu olsun. 15 Temmuz 2016 tarihte bir dönüm noktasi, dügüm noktasi. 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 22.15’te sayin Basbakanla görüstük. Efendim dedik bir seyler oluyor, nedir bu is? Biz Kayseriliyiz. O zamanlar ilçe belediye baskanlarimiz, il baskanlarimizla bir toplantidayiz. Dedi ki, “Bir kalkisma var, ama ne oldugunu bilmiyoruz”. Ankara’ya gel dedi ve tamam dedik. Sonra yeniden aradi Basbakanimiz ve dedi ki, “Elitas, Ankara’ya gelme Kayseri’de milleti sokaga dökebilir misin?”. Dökeriz dedik ve o gün müthis bir organizasyonla Kayseri Cumhuriyet Meydani’nda tarihte hiç görülmemis bir kalabalik ortaya çikti. O gün liderimiz Cumhurbaskanimiz görevinin basindan liderimiz Devlet Bahçeli genel merkezden çikmis, bu ayaklanmayi görünce genel merkeze dönüyoruz talimati vermis. Çünkü bir taraftan Cumhurbaskanimiz tüm meseleyi halletmeye çalisirken, Devlet adami Devlet Bahçeli evine dogru gitmekten vazgeçip genel merkezde bu isi organize etmeye kalkmis. Iste 15 Temmuz günü ve Yenikapi birlikteligiyle birlikte tarihte görülmemis bir mutabakat, ittifak ortaya çikti. O günden bu tarafa hem benim liderim Recep Tayyip Erdogan hem MHP lideri Devlet Bahçeli’nin arasinda olaganüstü bir hukuk gelisti. Onlarin bu yaklasimi bize örnek olmali. Onlarin bu sehirdeki kararliligi bize örnek olmali. Bugün Kayseri’deki 16 ilçemizin ve büyüksehirle birlikte 17 belediye baskanligi seçiminde liderlerimizin yaptigi kararliligin aynisini gösterip, hep birlikte Cumhur Ittifaki belediye baskanlarina oy vermeye, verdirmeye var miyiz? Ayirmadan ayrismadan Kayseri’yi ve ilçelerini sandikta bir numara çikarmaya hazir miyiz? Kayseri’deki basari bayragini Erciyes’in zirvesine asmaya kararli miyiz? Insallah bunu Hulusi pasamizin söyledigi gibi sayin Cumhurbaskanimiza iletecegiz” dedi.

Cumhur Ittifaki’nin Kayseri’de belediye baskan adaylari ise su sekilde:

AK Parti Kayseri Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Memduh Büyükkiliç, AK Parti Melikgazi Belediye Baskan Adayi Mustafa Palancioglu, AK Parti Kocasinan Belediye Baskan Adayi Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti Talas Belediye Baskan Adayi Mustafa Yalçin, AK Parti Akkisla Belediye Baskan Adayi Ayhan Arslan, MHP Bünyan Belediye Baskan Adayi Selahattin Metin, AK Parti Develi Belediye Baskan Adayi Adem Sengül, AK Parti Felahiye Belediye Baskan Adayi Vural Coskun, AK Parti Hacilar Belediye Baskan Adayi Bilal Özdogan, AK Parti Incesu Belediye Baskan Adayi Mustafa Ilmek, MHP Özvatan Belediye Baskan Adayi Halit Demir, MHP Pinarbasi Belediye Baskan Adayi Menduh Uzunluoglu, MHP Sarioglan Belediye Baskan Adayi Bekir Ayyildirim, MHP Sariz Belediye Baskan Adayi Baki Bayrak, AK Parti Tomarza Belediye Baskan Adayi Davut Sahin, AK Parti Yahyali Belediye Baskan Adayi Esat Öztürk, AK Parti Yesilhisar Belediye Baskan Adayi Halit Tasyapan.
Kaynak: İHA