Ilahiyat Fakültesi Kuzey Kampüsü Uygulama Cami Temeli Atildi

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsüne insa edilecek Ilahiyat Fakültesi Kuzey Kampüsü Uygulama Camisi’nin temeli dualar esliginde atildi.

Ilahiyat Fakültesi Kuzey Kampüsü Uygulama Cami Temeli Atildi
Temel atma töreninde konusan Ilahiyat Fakültesi Uygulama Camileri Yaptirma ve Yasatma Dernegi Baskani Prof. Dr. Abdullah Çolak, temeli atilan caminin, Ilahiyat Fakültesi ögrencilerinin uygulama alanindaki dersleri için de önemli oldugunu söyledi.



Camilerin medeniyetimizin göstergesi ve bulundugumuz beldenin Islam diyari oldugunun simgesi olduguna, minarelerinin de imzasi olduguna dikkat çeken Prof. Dr. Çolak, “Dolayisiyla bu kampüsümüzde görev yapacak olan, okuyacak olan yerli yabanci dünyanin birçok yerinden yabanci ögrencilerimiz de var. Bu çocuklarimizin bir kismi baska dinlere mensup olmasina ragmen burada güzel ortami görüp Müslüman oluyorlar. Onlara böyle güzel bir camiyi, güzel bir ibadet edecek yeri hediye etmenin mutlulugunu yasayacagiz insallah” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de, 2018 yilinda baslayan sürecin, 2 Subat 2024 tarihinde ete kemige bürünecegini söyledi.



Kuzey Kampüsün sekillenmeye basladigini belirten Prof. Dr. Öztürk, “Kampüsümüz karaktere sahip olmaya basladi.

Camimizi, daha önce master planda belirlenmis ancak hem yapimi hem de kullanimi anlaminda bir takim sorunlarin ya da sikintilarin olacagini düsünerek basladigimiz alandan kampüsümüzün hem girisi hem sosyal donat alaninin tam ortasinda, fakültelerimizin de rahat erisimine olacak bir konuma çekerek projeyi dizayn ettik. Bugün de insallah temelimizi atmis olacagiz. Burada tabii ki 2018 bu yana kadar bizlere bagislariyla destekte bulunanlara tesekkür etmek isterim. Insallah en kisa sürede camimizin, kampüsümüzün kullanicilarina; ögrencilerimize, personelimize, ziyaretçilerimize ve bundan sonraki dönemlerde de nicelerine hizmet etmesi temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin ise “Bizim için ilim önemli. Bizim için bilim çok önemli. Teknoloji bizim için çok kiymetli, çok önemli ama içinde iman olmayan, içinde ihlas olmayan, içinde besmele olmayan bilimin, teknolojinin insanligin nereye götürdügünü su an hepimiz görüyoruz” seklinde konustu.

Konusmasinda Gazze’de yasananlara dikkat çeken Dr. Asgin, “Gazze’de yasadiklarimiz aslinda insanoglunun bilimde, fende, teknolojide çaglari açtigini, çok yukarilara çiktigini gösterirken öbür tarafta içerisinde Allah korkusu yoksa içerisinde ahirete iman yoksa insanligi hangi felakete sürükledigini çok net bir sekilde bir kez daha bize gösterdi. Bu anlamda camilerin, ibadethanelerin yapilmasi sehirlerimizde, mahallelerimizde Islam’in mührü olarak bu milletin mührü olarak yer almasi elbette çok kiymetli” sözleriyme konusmasini sürdürdü.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, cami insasinin kisa zamanda bitecegine inandigini vurgulayarak “2018’den beri bugüne nasip olmus bu ise baslamak. Bize kismet oldu hep birlikte. 2018’den beri beklemis ama bugünden itibaren bekleyecek hiçbir vaktimiz yok. Açik ve net bunu ifade etmek istiyorum. Burayi da Ekim ayi itibariyle hep birlikte açmak üzere bütün duamiz, temennimiz bu olsun diyoruz. Kaynakla ilgili bir düsüncemiz zaten yok. Hayrimiz var. Hayir yapacak olanlarimiz var. Burayi Allah’in izniyle bitiririz. Hayirli olsun.” ifadelerini kullandi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarin ardindan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli ve diger davetliler butona basarak caminin temelini atti.
Kaynak: İHA