Hekimler Gerçeklestirdikleri 'Sessiz Yürüyüs' Ile Israil'i Bir Kez Daha Kinadi

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde hekimler, gerçeklestirdikleri ‘sessiz yürüyüs’ ile Israil’i bir kez daha kinadi. Yürüyüsün ardindan grup adina açiklama yapan Acil Tip Doktoru Erdem Sentürk, “Sen kaybedeceksin Israil, insanlik kazanacak, yiktigin hastanelerin içinde bütün insanligin hayatini kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaslarimiz kazanacak” dedi.

Hekimler Gerçeklestirdikleri 'Sessiz Yürüyüs' Ile Israil'i Bir Kez Daha Kinadi
Adapazari ilçesi Uzun Çarsi’da bulunan Tozlu Camii önünde toplanan hekimler, Israil’i kinamak için ‘sessiz yürüyüs’ gerçeklestirdi. Beyaz önlüklerini giyip, ellerinde pankartlar, Türk ve Filistin bayraklari ile Adapazari Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Sessiz bir sekilde yürüyüs gerçeklestiren hekimler, buradaki basin açiklamasinin ardindan programi sonlandirdi. Yürüyüsün ardindan grup adina açiklama yapan Acil Tip Doktoru Erdem Sentürk, “Israil terör devletinin Filistin’de uyguladigi sistematik zulüm ve isgal devam ediyor. Evler okullar, hastaneler bombalaniyor; Gazze halki abluka altinda açliga mahkum ediliyor. Su vanalarini kapatan, tarlalari bombalayan ve sehre gida girislerini engelleyen Israil, bunlari tüm dünyanin gözü önünde, saklamaya dahi gerek görmeden alenen gerçeklestiriyor.

Gazze halkinin un bulamadigi için hayvan yemlerini ögütmeye basladigi haberleri geliyor. Bombalarin, kitle imha silahlarinin dehsetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenmenin, susuzlugun, salgin hastaliklarin pençesinde ölüme mahkum ediliyor. Dünyanin en büyük açik hava hapishanesi olan Gazze’ye açilan tek kapi ‘Refah Sinir Kapisi’, ayni zalim elin ablukasi altinda insani yardimlara neredeyse hiç geçit vermiyor” dedi.



“Sen kaybedeceksin Israil, insanlik kazanacak”

Insanlara yapilan zulme karsi sessiz kalmamalari gerektigini belirten Sentürk, “Israil isbirlikçisi devletlerin ve sirketlerin, soykirima olan aleni destegi artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karsisinda bütün dünya zalimleri tek safta saldirmaya devam ediyor. Gönlü ve duasi Filistin’in yaninda olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarindan biri olan ‘boykot’ çagrimizi tekrarliyoruz. Tüm meslektaslarimiza zulme destek olan ilaç firmalarini boykota devam etmeyi hatirlatiyor, Saglik Bakanligi yetkililerinden de ayni hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz. Sen kaybedeceksin Israil, insanlik kazanacak, Filistin halki kazanacak, beyaz önlüklerini soykirima karsi duvar örenler kazanacak, yiktigin hastanelerin içinde bütün insanligin hayatini kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaslarimiz kazanacak” diye konustu.

Kaynak: İHA