Diyarbakir'da Toplu Tasimayi Rahatlatmak Için 10 Yeni Otobüs Hizmete Alindi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, toplu tasimada etkin, verimli ve konforlu ulasim hizmetinin vatandaslara sunulmasi amaciyla alimi yapilan 10 otobüsü düzenlenen törenle hizmete aldi.

Diyarbakir'da Toplu Tasimayi Rahatlatmak Için 10 Yeni Otobüs Hizmete Alindi
Büyüksehir Belediyesi Dogalgazli Otobüs Dolum Tesisinde yapilan programda konusan Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, Diyarbakir’a güzel bir hizmeti daha yerine getirmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



2023 yilinda Büyüksehir Belediyesince 35 yeni otobüsü kent için devreye soktuklarini dile getiren Vali Su, “Hizmet halkalarina yeni bir halka ekliyoruz. Diyarbakir’imizda her vesileyle ifade ediyorum; her alanda çok önemli hem Büyüksehir Belediyesi olarak hem Valilik olarak gerçeklestiriyoruz, gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Bugün de ulasim sektöründe yaptiklarimizdan kisaca bahsedeyim. Bugün göründügü gibi 10 yeni otobüsümüzü daha ulasim hizmetinde devreye sokuyoruz. Bunlarla beraber 2023 yilina bugünü dahil ettigimiz zaman 35 yeni otobüsümüzü devreye sokmus olduk. Böylelikle ulasim filomuzu 330’a çikarttik. 330 otobüsümüzle vatandaslarimiza kaliteli, konforlu seyahat imkanini sehir içinde sunuyoruz” dedi.

“Türkiye Kart uygulamasi hazir”

Vatandasa en iyi hizmeti sunmak için çalistiklarini vurgulayan Vali Su, söyle konustu:

Ayni zamanda engelli kardeslerimizi de düsünüyoruz. Otobüslerimiz ayni zamanda engelli erisimine uygun otobüslerdir. Bunu da gerçeklestiriyoruz. Ayni zamanda tüm otobüslerimizde dijital dönüsümü de gerçeklestirdik. Bunlar; sesli anons sistemi, banka kartiyla otobüse binebilme imkani, abonman kartla otobüse binme imkani, mobil uygulama üzerinde tüm hat hareketlerini izleme ve saatleri görebilme imkani, akilli duraklardir. Bunun yaninda Türkiye Kart uygulamasini da hazir hale getirdik. Bunlarin hepsini ilimizde ulasim alaninda gerçeklestirdik. Bir yil içerisinde 26 hat, 230 kirsal mahalleye de hizmet sunar hale geldi. Bunlari tabi mevcutlara ilaveten söylüyorum. Vatandasimiz için tüm ekiplerimizle gece gündüz çalisiyoruz. Vatandasimizin mutlulugu ve huzuru, bizim mutlulugumuz ve huzurumuzdur. Bu anlamda tüm ekiplerimizle beraber bu hizmetleri daha iyi gelmesi için çalismaya gayret ediyoruz, gayret etmeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA