Depremin Yildönümünde Kardes Adliye Ile Omuz Omuza

6 Subat 2023’te meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Adalet Bakanligi’nca baslatilan ’Kardes Adliye’ projesi ile deprem bölgesinde bulunan 85 adliyeye destek verilirken, bu çerçevede Elbistan Adliyesi, Eskisehir Adliyesi’ne kardes olarak belirlendi.

Depremin Yildönümünde Kardes Adliye Ile Omuz Omuza
Depremin hemen ardindan Eskisehir Adliyesi’nce baslatilan yardim kampanyalari ile birçok deprem bölgesine yardim ulastirildi. Eskisehir’den gönüllü olarak Elbistan Adliyesi’ne giden 11 yargi çalisani adli hizmetlerin yürütülmesine destek oldu. Eskisehir Adliyesi’nde görevli yargi mensubu ve çalisanlarinin maaslarindan bagislanan 450 bin lira ile Elbistan’da görevli adalet çalisanlarinin ve yakinlarinin ihtiyaçlari tespit edilerek bölgeye teslim edilmek üzere hazirlandi. Temin edilen yardimlar depremin yildönümünde Elbistan’a ulastirilarak sahiplerine teslim edildi.

Adalet Bakanligi Personel Genel Müdürü Turan Kuloglu, Genel Müdür Yardimcisi Yusuf Soner Çiftçioglu ve Eskisehir Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan, Elbistan’da görevli yargi çalisanlari ile yakinlarini ziyaret ederek depremde hayatini kaybeden yargi çalisanlari ve tüm vatandaslar için dua ettiler. Depremin ardindan bölgeye 54 adet konteynir bagislayarak birçok ailenin barinma ihtiyacini karsilayan Eskisehirli hayirsever bir is adami tarafindan olusturulan konteynir kentteki vatandaslar da ziyaret edildi.

Kardes adliye projesi ile yaralar sarildi

Duanin ardindan söz alan Personel Genel Müdürü Turan Kuloglu, adliyede görev yapan yargi mensubu ve çalisanlarina 6 Subat depremlerinin ardindan gösterdikleri gayretleri dolayisiyla tesekkür ederek, "Adalet Bakanligi olarak asrin felaketi olarak nitelendirilen 6 Subat depremlerinin ardindan baslattigimiz ’Kardes Adliye’ projesi çerçevesinde 85 adliyemize destek olduk. Proje ile Elbistan Adliyesi ile Eskisehir Adliyesi arasinda kurulan kardeslik baginin günden güne güçlenmesi, yaralarin birlikte sarilmasi ’Kardes Adliye’ projesinin ne kadar önemli bir çalisma oldugunu gözler önüne seriyor. Allah yasanan acilari bir daha milletimize yasatmasin" diye konustu.

Depremin ardindan bu zamana kadar Eskisehir’deki adalet teskilati mensuplarinin milli mücadele ruhuyla deprem bölgesine uzandigini belirten Bassavci Ali Yeldan, "Biz buraya sadece yardimlari iletmeye degil hepinizin yaninda oldugumuzu göstermeye geldik. Depremin üzerinden 1 yil degil 10 yil da geçse kurdugumuz kardeslik bagi baki kalacaktir" dedi.

Elbistan Cumhuriyet Bassavcisi Ismail Sari ve Adalet Komisyonu Baskani Ridvan Oguz da Adalet Bakanligi’na ve Eskisehir Adliyesi’ne Elbistan’a gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayi tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA