Cumhurbaskani Erdogan, Alev Alatli'nin Cenaze Törenine Katildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 79 yasinda hayatini kaybeden yazar Alev Alatli’nin Eyüpsultan’da kilinan cenaze namazina katildi. Törende konusan Cumhurbaskani Erdogan, “Su anda ebediyete, hakka, ablalarin ablasini ugurluyoruz. Muhabbetinde hep sunu söylerdi: Annecigim, ablacigim. Hep bunlari söylerdi. Böyle bir güzelligi vardi” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Alev Alatli'nin Cenaze Törenine Katildi
Ünlü yazar Alev Alatli, bir süredir Istanbul’da tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. 79 yasinda hayatini kaybeden ünlü yazar için ögle namazina müteakip Eyüp Sultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Yüksekögretim Kurulu Baskani Erol Özvar, eski Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan, Baykar Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari, Sanatçi Orhan Gencebay ve çok sayida vatandas katildi.

Eyüp Sultan Camii’nde kilinan cenaze namazini Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas kildirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, “Su anda ebediyete, hakka, ablalarin ablasini ugurluyoruz. Muhabbetinde hep sunu söylerdi: Annecigim, ablacigim. Hep bunlari söylerdi. Böyle bir güzelligi vardi. Tabii hem bizim Cumhurbaskanligi’nin ödüller ödülünden bir tanesini alan bir ablamizdi. Hem bizimle birlikte yol arkadasligini yapan bir ablamiz, bir hanimefendiydi. Az önce hocamin da ifade ettigi gibi o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekanini cennet eylesin. Ben tüm ailesine de bassagligi dilerken, toprak anamiz, evet ebediyete ugurlaniyor. O gerçekten toprak ana olmayi sürekli bizlere de ifade ederdi. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun. Eyüp Sultan hazretlerinin hemen bu hazirede olmasi, bizler için onunla bu dünyada çok daha fazla bir arada olmayi insallah bizlere nasip edecektir. Geldik gidiyoruz ve tabii ki su anda özellikle ebediyete ugurladigimiz Alev anamiz, ablamizla da ebediyette Rabbim bizleri hasru cem eylesin diyorum” dedi.

Konusmasinin ardindan Cumhurbaskani Erdogan, daha sonra tabutu bir süre omuzladi. Alatli’nin cenazesi Eyüpsultan’da bulunan Mihrisah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
Kaynak: İHA