CHP Genel Baskani Özgür Özel Partisinin Manisa Belediye Baskan Adaylari Tanitim Toplantisina Katildi

Memleketi Manisa’da konusan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, “Birileri bize hakaret ediyor, saldiriyorlar, hiçbir sey olmasa bile ortaya bir tartisma atmaya çalisiyorlar. Sen seriat tartismasindan bu ülkede ne elde edeceksin? Zamlari, pahaliligi konusmak istemiyorlar. Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum; açligin, yoksullugun, issizligin oldugu yerde Recep Tayyip Erdogan’in suni gündemlerinin pesine takilmayacagiz” dedi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel Partisinin Manisa Belediye Baskan Adaylari Tanitim Toplantisina Katildi
CHP Genel Baskani Özgür Özel memleketi Manisa’da partisinin il teskilati tarafindan düzenlenen belediye baskan adaylari tanitim toplantisina katildi.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçeklestirilen tanitim toplantisina yogun katilim olurken, CHP Genel Baskani Özgür Özel ve esi Didem Özel salona girisinde sevgi gösterileri ile karsilandi. Belediye baskan adaylari da toplantiya esleriyle birlikte katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini CHP Manisa Il Baskani Ilksen Özalper gerçeklestirdi. Özalper yaptigi konusmada Manisa’nin tarihini degistirecek bir yola çikmanin gururunu yasadiklarini söyledi.



“Suni gündemlerin pesine takilmayacagiz”

Memleketi Manisa’da olmaktan dolayi çok heyecanli ve mutlu oldugunu kaydederek konusmasina baslayan CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Benim için çok önemli bir gün. Her seyin basladigi yerdeyiz. Bu yolun her adimini birlikte yürüdüklerimle birlikteyiz. Bize, Manisa’daki yürüyüsümüz, Türkiye’deki yürüyüsümüze ilk günden bugüne kadar hiç çikar beklemeden yanimda olan yoldaslarima yürekten tesekkür ediyorum. Bugün resmen babamin evinde, anamin kucagindayim. Fatih Sultan Mehmet’in çag açip kapattigi bir serüvenin basladigi memleketteyim. Dünyanin en eski festivallerinden biri olan Mesir Festivalinin oldugu bir memleketteyim. Yusuf Atilgan’in Anayurt Otelini yazdigi yerdeyim. Mimar Sinan’in son kalfalik eseri Muradiye Camiini yaptigi yerdeyim. Bugün ezberleri bozan bir siyasetin, yürüyüs içindeyiz. Manisa’da yüzler nasil güler, Türkiye’de yüzler nasil güler, Türkiye’de emeklinin emekçinin yüzünü nasil güldürürüz onu konusacagiz. Birileri bize hakaret ediyor, saldiriyorlar, hiçbir sey olmasa bile ortaya bir tartisma atmaya çalisiyorlar. Sen seriat tartismasindan bu ülkede ne elde edeceksin? Zamlari, pahaliligi konusmak istemiyorlar. Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum; açligin, yoksullugun, issizligin oldugu yerde Recep Tayyip Erdogan’in suni gündemlerinin pesine takilmayacagiz. Cevap da vereyim; seriat dedigin kurallar pozitif hukukun yerinde olsun dersen iyi düsün, hirsizligin cezasinin ne oldugunu biliyorsun, uygulanirsa bir tane parmagin, elin, dilin kalmaz senin dilin. O yüzden seriat, saltanat deyip kendisine son halife diye slogan attirdigin kimsenin kafasini karistirma.” dedi.



“Ülke çok kötü yönetiliyor”

Ülkenin çok kötü yönetildigini kaydeden Özel, “Biliyorsunuz; ülke çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahaliligi. Merkez Bankasi fiyat istikrarini saglamak, enflasyonla mücadele için görevli kurum. Politikalari uygularken bagimsiz olacak. Kanun öyle yazmis. Dün gece Merkez Bankasi Baskani Gaye Hanim kendince istifa etti. Bes yilda besinci baskan. 9 ayin sonunda görevden aldilar. Genç egitimli bir kadin gelmis görev yapiyor, ancak bu kadinla ugrasmaya basladilar. Istifaya zorladilar. Sonunda istifa geldi, yerine biri atandi. Sahap gider Hafize gelir, Hafize gider baska biri gelir. Gaye Hanim 5 yil görev yapacakti 9 ayda görevden aldilar. Gaye Hanimla ugrastilar, bir buçuk yasindaki çocuguyla ugrastilar, annesiyle babasiyla ugrastilar. Biri gider biri gelir ama bilin ki bu memlekette ne kötüye gidiyorsa, issizlik bütün gençlerin umutlarini kirdiysa ne gidendir ne gelendir, gideni de gönderen, geleni de getiren ayni dolma kaleme sahip Recep Tayyip Erdogan’dir. Bu ülkede ne yasaniyorsa, bu ülkenin basina uyusturucu baronlarini bela edenler de bu ülkede kamu düzenini ortadan kaldiranlar da Recep Tayyip Erdogan’inin atadiklaridir.” seklinde konustu.



“Degisim pesindeyiz”

Degisimin pesinde olduklarinin altini çizen Özel, “Manisa’da degisim, Türkiye’de degisimin pesindeyiz. Yeni bir yol yürüyoruz. Güçlü, cesur, dinamik kadrolarla yürüyoruz. Bugün benden önce söz verdigimiz gibi geçmiste 30’lu yaslarinda genç bir kadin il baskani olarak çikti. Biz gençlesme derken, kadinlara alan açmak derken ilk önce kendi memleketimizde adim attik. Yani basimizda Izmir var. Listeler açiklandi. Adaylar teker teker tanitilacak. Bundan önce Izmir gibi bir kentte, CHP’nin amiral gemisinde 6 kadin belediye baskani görev yapmisti. Simdi tam da seçilebilecek yerlerden 9 kadin belediye baskan adayimiz var. Son açiklanan liste oldugu için söylüyorum tam 14 tane 40 yas alti genç baskan adayimiz var. Hepsi genç, yabanci dil biliyor. Geldikleri göreve kimseye diyet ödeyerek gelmediler. Çaliskan olmalari, liyakatli ve CHP’li olmalari sayesinde geldiler. Bu degisim inanciyla bu parti degisecek, gençlesecek ve iktidara yürüyecek, söz veriyorum. Yeni bir yoldayiz, bu yol milletimizin yoludur, dogru bir yoldur, bu yol cesaretle yürüyecegimiz bir yoldur. Listelerimiz dört dörtlük olmayabilir; ama degisim inanciyla bu parti degisecek, gençlesecek ve iktidara yürüyecek. Söz veriyorum. Yeni bir yoldayiz, bu yol temiz bir yoldur. Hep beraber zenginlesmek, yoksullugu bitirmek için hep birlikte yürüyecegiz. Hep beraber yürüyecegiz” dedi.



“Ittifak kurmayi çok istedik ama olmadi”

Seçimlerde ittifak olmamasina da deginen Özel sunlari söyledi: “Bu bayrak inmeyecekse, bu vatan bölünmeyecekse bu müezzine de o Mehmetçige de hep beraber sahip çikarsak bölünmeyecek. Yok öyle bedava milliyetçilik. Bir kamuflaj Erdogan’a yakisacaksa Burak Erdogan’a yakissaydi da görseydik. 6 okundan biri milliyetçilik olan ve kendine olan güveni tam olan bir siyasi hareketiz. Söyle bir oyun oynuyorlar, CHP’yi seytanlastirmaya, çalisiyorlar. Geçen seçimlerde ittifak vardi hep birlikte oy verdik. Bu seçimde de ittifak olsun diye her seyi yaptik, ama saygi duydugumuz ortaklarimiz çesitli gerekçelerle reddettiler. O gün bu oylari verenler yine burada Manisa’da. O gün kazananlarin hali ortada. Kendi arsalarina rant sagliyorlar, çocuklarina turizm ruhsati sagliyorlar, Atatürk’e düsman ne kadar kurum varsa hulufe gibi dagitiyorlar. Biz yine buradayiz ve degistirebiliriz. Bugün Manisa’yi Cengiz Ergün’ün simarikligindan kurtaracak olan ittifakin adi Manisa ittifakidir. Hep birlikte kuracagiz. Bu ittifaki ilçelerde kuracaklar da burada. Bütün Manisalilarla bu ittifaki kurmak sizin göreviniz bunu sizden bekliyorum. Siz bir ittifak kuracaksiniz. O ittifakin baskan adaylari burada.”

Özel’in konusmasinin ardindan CHP Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mimar Ferdi Zeyrek partililere hitap etti. Zeyrek’in ardindan 17 ilçe belediye baskan adayi sahneye davet edildi.

Büyüksehir ve ilçe belediye baskan adaylari

CHP’nin Manisa’daki mevcut 4 belediye baskani Akhisar’da Besim Dutlulu, Alasehir’de Ahmet Öküzcüoglu, Turgutlu’da Çetin Akin ve Saruhanli’da Zeki Bilgin ile 31 Mart seçimlerine girme karari alirken, Manisa Büyüksehir Belediye Baskan adayi Ferdi Zeyrek, Sehzadeler’de Gülsah Zorbay, Yunusemre’de Semih Balaban, Soma’da Sercan Okur, Kula’da Hikmet Dönmez, Gördes’te Ibrahim Büke, Gölmarmara’da Cem Aykan, Salihli’de Mazlum Nurlu, Ahmetli’de Fuat Mintas, Köprübasi’nda Fatih Tasli, Sarigöl’de Tahsin Akdeniz, Demirci’de Serif Akmese, Kirkagaç’ta Üstün Dönmez, Selendi’de Cemil Kurt aday olarak gösterildi.
Kaynak: İHA