Böcek Ilaci Faciasinda Hayatini Kaybeden Çocuga Aci Veda

Konya’da üst katta oturan anneannesinin evinde alt kattaki kiraci tarafindan dökülen böcek ilaci nedeniyle hayatini kaybeden 8 yasindaki Ahmet Enes Temel, son yolculuguna ugurlandi. Küçük çocugun babasi Selahattin Temel, bu ilaçlarin denetim altina alinmasi gerektigini belirterek, "Bizim canimiz yandi baskalarinin cani insallah yanmasin" dedi.

Böcek Ilaci Faciasinda Hayatini Kaybeden Çocuga Aci Veda
Olay, geçtigimiz Çarsamba günü aksam saatlerinde merkez Meram ilçesi Uluirmak Mahallesinde bulunan 2 katli kerpiç bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kerpiç evin birinci katinda kiraci olarak oturan A.E.A., evdeki böcekleri öldürmek için geçtigimiz pazartesi günü daireyi ilaçladiktan sonra pencere ve kapiyi bantlayarak evden ayrildi. Böcek ilacinin kokusundan ikinci katta oturan ev sahibi N.D., kizi ve torunlari etkilendi. Persembe sabah saatlerinde rahatsizlanan N.D.’nin kizi A.T. (40) ve çocuklari F.T. (18), Y.T. (15) ile yegenleri S.G.B. (21) ve M.B. (17) mide bulantisi sikayetiyle hastaneye giderken, anneanne N.D. ile 8 yasindaki Ahmet Enes Temel evde kaldi. Bir süre sonra anneanne N.D., torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz oldugunu fark etmesi üzerine durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Adrese sevk edilen saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Konya Numune Hastanesine kaldirilan Ahmet Enes Temel kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Küçük Ahmet Enes’e aci veda

Olayin ardindan Avusturya’da çalisan ve aci haberi alan Ahmet Enes’in babasi Selahattin Temel, Türkiye’ye geldi. Olayda hayatini kaybeden 8 yasindaki Ahmet Enes Temel için Hacifettah Mezarliginda ögle namazini müteakip cenaze namazi kilindi. Cenazeye, ailenin yakinlari ve çok sayida vatandas katildi.

Ahmet Enes’in cenazesi namazin ardindan dualarla defnedildi.

"Bizim canimiz yandi baskalarinin cani insallah yanmasin"

Ahmet Enes’in babasi Selahattin Temel, olayin acisini yasadiklarini belirterek, "Ne oldugunu bilmiyoruz ama fare zehrinden çocuklarimizin hepsi zehirlendi. Çogu kurtuldu ama oglumuz Ahmet Enes vefat etti. Bu ilaçlar denetim altina alinsin. Bunlar her yerde satilmasin. Herkes bunu kullanmasin. Bizim canimiz yandi baskalarinin cani insallah yanmasin. Bunun için bütün yetkililere sesleniyorum, gerekli denetimler yapilsin. Baska canlara zeval gelmesin. Bizim dilegimiz bu, baska bir istegimiz yok" diye konustu.



Daireyi ilaçlayan kiraci tutuklandi, zehirlenen aile fertleri hastaneden taburcu oldu

Olayin ardindan Meram Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler tarafindan yapilan çalismayla Çumra ilçesinde yakinlarinin evinde gözaltina alinan, böcek ilacini daireye döken kiraci A.E.A. ise çikarildigi mahkemece ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, böcek ilacindan etkilenen anne A.T., çocuklari F.T. ve Y.T. ile yegenleri S.G.B. ve M.B. ise hastanedeki tedavilerinin adindan taburcu edildi.
Kaynak: İHA