Bakan Yumakli Açiklamasi 'Altili Masalar, Yedili Masalar Kapali Kapilar Altindaki Pazarliklar Yerle Yeksan Oldu'

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Ümraniye’de Kastamonulular Dayanisma Dernegi, (KASDER) tarafindan düzenlenen kahvalti programina katildi. Bakan Yumakli, “Iste altili masalar, yedili masalar kapali kapilar altindaki pazarliklar yerle yeksan oldu. Bugün gerçekten samimi olmus olsalardi hala bir ve beraber olurlardi. Onlari darmadagin etmek için sadece ve sadece menfaatlerinin ortadan kalkmasi yetti” dedi.

Bakan Yumakli Açiklamasi 'Altili Masalar, Yedili Masalar Kapali Kapilar Altindaki Pazarliklar Yerle Yeksan Oldu'
Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Ümraniye’de düzenlenen etkinlikte Kastamonulular ile bir araya geldi. Vatandaslar ile sohbet eden Yumakli, hemsehrileriyle hasbihal etti.

“Altili masalar, yedili masalar kapali kapilar altindaki pazarliklar yerle yeksan oldu”

Programda konusan Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, “Son 10 seneye bakalim bu memleket nerelerden dönmüs. Emin olun bu ülkeyle ilgili zerre kadar bir tahayyülü olmayan sadece ve sadece menfaatlerin üzerine kurulu hatta gene kendi menfaatleri olsa dahi kimlerin menfaatlerini savunduklari belli olmayan kisiler tarafindan bu memleketin yönetimine talip olundu ama hamdolsun bu memleketin insani onlari gördü ve 28 Mayis’ta bu gidisatin görüp öyle bir virajdan döndük ki bugün hangi problemleri yasayacagimizi bize örnekler ile gösteren iste altili masalar, yedili masalar kapali kapilar altindaki pazarliklar yerle yeksan oldu. Bugün gerçekten samimi olmus olsalardi hala bir ve beraber olurlardi. Onlari darmadagin etmek için sadece ve sadece menfaatlerinin ortadan kalkmasi yetti” diye konustu.



“Hepimiz su andan itibaren 31 Mart için çalismaya baslayacagiz”

Bakan Ibrahim Yumakli konusmasinin devaminda, “Bu memleketin Cumhurbaskani bu millet için kendini feda etmis, adamis olan insan 28 Mayis’taki o seçim sonrasi konusmasinin belki de üçüncü ya da dördüncü paragrafinda dedi ki bizim daha isimiz bitmedi 31 Mart var. Hepimiz su andan itibaren 31 Mart için çalismaya baslayacagiz. 20 yillik bir mirasin üzerine konup hiçbir sey yapmadan ben yaptim demez kimse bu anlayistan bu memleketin kurtulmasi lazim, bizim vaktimiz yok. Bu memleket 2023’ün 6 Subatinda bütün dünyada kabul edilen herhangi bir ülkenin basina geldiginde o ülkeyi çökertecek büyük bir felaketle karsilasti ama Cumhurbaskanimiz daha birinci günden biz bunun altindan kalkariz dedi iste dün, bugün, yarin, pazartesi, sali tek tek hepsine giderek o insanlarin evlerini kendilerine teslim edecek” dedi.



“Kendisini memleketin adayanlarla kendi menfaatleri için adayanlari ayrim yapmamiz lazim”

Bakan Yumakli konusmasinin sonunda, “Kendisini bu memlekete bu memleketin insanina adamis olanlarla, kendi menfaatlerini ön plana koyma digerlerini hepsini garnitür olarak ortaya koyanlarin arasinda bir ayrim yapalim, Ya ne olur ki bir de söyle olsun diyemeyiz. Neden diyemeyiz, Suriye’deki insanlar da ayni seyi söylüyordu bugün darmadagin oldular. Irak‘taki insanlar da bugün öyle diyorlardi darmadagin oldular. Iki kardes ülke Rusya’yla Ukrayna Ukraynalilarda öyle söylüyordu ne var ki canim diyordu, Rusya bize mi saldiracak diyordu ama oldu.” diye konustu.



“Kastamonulular yanlis yapmaz”

Programda konusan Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim da, "Senelerin gayreti bu her sene bu toplantilarda konusulur. Kastamonulular yine yanlis yapmaz. Kastamonu, milliyetçi, muhafazakar, vatanina, milletine, bayragina bagli güzel insanlarimizin oldugu yer, onun için önümüzdeki seçimde çok fazla bir sey söyleyeme gerek yok. Murat Kurum Baskanimiza birer tane fazla oy toplayalim. Istanbul’u biran evvel is bilmez insanlardan kurtaralim asil sahibine teslim edelim, hizmetlerle bulusturalim“ dedi.

Kaynak: İHA