Atatürk'ün Aydin'a Gelisinin 93'Üncü Yildönümü Kutlandi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydin’a gelisinin 93’üncü yildönümü kapsaminda tören yapildi.

Atatürk'ün Aydin'a Gelisinin 93'Üncü Yildönümü Kutlandi


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydin’a gelisinin 93’üncü yildönümü dolayisiyla Aydin Valiligi önünde tören düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan törende, Vali Yakup Canbolat ve Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Baris Altintas Atatürk büstüne çelenk sundu. Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Saribey Haykiran tarafindan günün anlam ve önemini belirten konusma yapildi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Baris Altintas, “Türkiye’nin kurtulusunun ve kurulusunun Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkin durumunu ve devrimlerin olusturdugu etkileri yerinde görmek amaciyla bundan tam 93 yil önce Aydin’a geldi. Efelerimizin Milli Mücadeledeki dillere destan kahramanliklarina sahne olan Aydin isgalde yakilip yikilmisti. Yurdun her kösesi gibi yokluk içerisindeki Aydin, kisa sürede insa edildi. Aydin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir cosku ile karsiladi” diye konustu.



Aydin Valisi Yakup Canbolat ise, “Atatürk’ün Aydin ve ilçelerine gerçeklestirdigi seyahatler sirasinda yaptigi konusmalar, istek ve temennileri çagdas Türkiye’yi insa etme hedeflerinin önemi adimlaridir. Bugün için görevimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizligini, birligini ve bütünlügünü esas almak kaydiyla küresellesme sürecini dogru tanimlayip komumuzu iyi belirleyerek ulusal çikarlarimizi en üst düzeyde koruyarak hukukun üstünlügüne ve insan haklarina dayali demokrasimizi daha ileri seviyeye tasimak" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Vali Canbolat, yarismalarda derece yapan ögrencilere hediye verdi. Atatürk için Aydin Valiligi önünde düzenlenen tören Aydin Tren Gari’nda devam etti. Atatürk’ün Aydin’a gelisinin simgesi olarak süslenen tren, Aydin Tren Gari’na yanasti. Trenin içinden inen Aydin’in yöresel kiyafetlerini giymis ögrenciler, Aydin Valisi Yakup Canbolat’a sevgi bayragi ve çiçek takdim etti. Daha sonra halk oyunlari ekibi tarafindan folklor gösterisi yapildi.

Törene Aydin Valisi Yakup Canbolat, Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Baris Altintas, Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA