Yasi Küçük Gönlü Büyük Açiklamasi Saçlarini Hediye Etti

İçel’de 10 yasindaki Azra Özbek, 3 yil boyunca uzattigi saçlarini kestirerek Onkoloji Hastanesinde tedavi gören 15 yasindaki Ayten Özkan’a peruk olarak hediye etmesi gönüllere dokundu.

Yasi Küçük Gönlü Büyük Açiklamasi Saçlarini Hediye Etti
İçel Üniversite (MÜ) Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi personeli Fatma Özbek’in 10 yasindaki kizi Azra 3 yil boyunca sabirla uzattigi saçlarini kestirdi. Azra kestirdigi saçlarini Onkoloji Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalinda tedavi gören 15 yasindaki Ayten Özkan’a peruk olarak hediye etti.

Kadin kuaförü babasi Zeki Özbek’in is yerinde kadinlarin saçlarina verdigi önemi gördükten sonra tedavi süreçlerinde saçlarini kaybeden bir hastaya saç hediye etmek istedigini belirten Azra, Ayten Özkan’a saçlariyla umut oldugu için çok mutlu oldugunu söyledi.



Saçlarini hediye ettigi için Azra’ya tesekkür eden Ayten Özkan ise, “Azra’ya çok tesekkür ediyorum. Iyi ki böyle bir hediye verdi bana. Zamanla saçlarima alisacagim. Çok mutlu ve duyguluyum” dedi.



"Tüm vatandaslarimizi duyarli olmaya çagiriyorum"

Ayten’in baba Levent Özkan ise, “Herkese çok tesekkür ederim. Bu konuda tüm vatandaslarimizi duyarli olmaya çagiriyorum. Kizim çok mutlu oldu. Çocuklari sevindirmek herkesin görevi olmali. Kizimin mutlu oldugunu görmek beni çok duygulandirdi. Babasi olarak her zaman yanindayim. Azra’ya ve ailesine de çok tesekkür ediyorum kizimi mutlu ettikleri için” seklinde konustu.

Azra’nin annesi Fatma Özbek de, “Kizim hayalini gerçeklestirmek için bir adim atti. Çok güzel bir düsünce. Aile olarak çok duyguluyuz. Bu süreçte bizim için ugrasan ve kizimin hayalini gerçeklestirmesine yardimci olan herkese çok tesekkür ediyorum. Ayten’i de mutlu etmis olmak bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Baba Özbek ise kizlarinin bu düsüncesinden dolayi çok duygulandigini ve bu tarz bagislarin yayginlasmasini umdugunu kaydetti.



"Her ikisi adina da çok sevinçliyiz"

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dali ögretim elemanlarindan Prof. Dr. Selma Ünal ve Dr. Ögr. Üyesi Feryal Karahan ise çocukluk çagi lösemileri nedeniyle tedavi alan adölesan yas grubunun (10-19) en büyük kaygilarinin dis görünüslerinde ve özellikle de saçlarinda meydana gelebilecek olan degisiklikler olduguna dikkat çekti.

Dr. Ögretim Üyesi Feryal Karahan, “Azra’nin hayali, yaklasik bir aydir bilim dalimizda tedavi almakta olan Ayten için bu noktada bir umut oldu. Ayten, bizlere en çok “Saçlarima ne olacak?” “Dökülecek mi?” ve “Saçlarim ne zaman çikacak” gibi sorular soruyordu. Saçlarini kaybedecegi için çok ciddi kaygilari vardi ve bunun için çok üzülüyordu. Son birkaç günkü heyecanli bekleyisinin ardindan ise bugün bu bagistan dolayi çok mutlu ve istedigi oldu. Azra’nin saçlarini kendi yasitlarina bagislamak istemesi de çok duygulandirici. Her ikisi adina da çok sevinçliyiz. Umarim bu bagis örnek bir davranis olarak yayginlasir. Azra ve ailesine bu düsünceli davranislari ve duyarliliklari için ayrica tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA