Yalovali Çift Evlilik Için 29 Subat'i Seçti

Yalova’da Aybike Akinci ve Hidayet Kaynarpinar çifti, her 4 yilda bir denk gelen 29 Subat’ta nikah masasina oturdu. “Artik yil” olarak bilinen 29 Subat’ta dünya evine giren çiftin nikahini ise Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk kiydi.

Yalovali Çift Evlilik Için 29 Subat'i Seçti
Aybike ve Hidayet çifti evlilik için 4 yilda 1 denk gelen 29 Subat tarihini seçti. Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçeklesen törende çiftin nikahini kiyan Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, çiftte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Damat Hidayet Kaynarpinar, 29 Subat’i özellikle seçtiklerini dile getirerek, “Insallah mutlu, huzurlu bir yuvamiz olur. Biz birbirimizi çok sevdigimiz için günlerin bizim için bir önemi yok. Önemli olan birlikte oldugumuz her gün bizim için. O benim için her gün hediye. Bu yüzden de günler fark etmeksizin biz bugüne karar verdik” dedi.



“4 yil sonra unutursa sikinti”

Aybike Akinci ise kati kurallari sevmediklerini ve farkli düsünen bir yanlari oldugunu belirterek söyle konustu:

“O yüzden bir esprisi olsun istedik. 4 yilda bir olmasi hiç önemli degil. Esimin de dedigi gibi her gün bizim için önemli. Biz bir birimizi sevdikten sonra günlerin hiçbir önemi yok. Yeter ki birlikte yan yana olalim. Unutulmayacak bir animiz olur, hiç kimse yapmadi biz yapalim dedik. Zaten 4 yilda bir olacak yil dönümü. Ancak 4 yil sonra unutursa sikinti. Biz yan yana, saglikli olalim o bize yeter. Tarihle ilgili herkes sok oldu tabi. Hatta biz gün almaya geldigimizde de memur hanimlar ’Saçmalamayin, böyle bir sey olur mu’ dediler. ’Biz bugünü istiyoruz. Bir anlami olsun’ dedik."

Baskan Mustafa Tutuk ise , “Gelin hanim 4 yilda bir evlilik yil dönümü kutlanacagini sonradan mi hatirladi, yoksa bilerek Damat bey 4 yilda bir kutlayacagi için mutlu olabilir ama ben bunu toparladim. 4 yilda bir evlilik yil dönümünde öyle güzel hediye alacak ki gelin hanim o farki kapatmis olacak. Öyle anlastik damat beyle. Gençlerimize mutluluklar diliyoruz. Allah yollarini, bahtlarini açik etsin. 29 Subat’ta güzel bir tarih. Unutulmaz bir an. 29 Subat’ta nikah kiyilmasini da siddetle tavsiye ederim.”
Kaynak: İHA