Türkiye'nin Ramazan Ayi Hazirligi Aydin'da Yapiliyor

Ramazan ayina sayili günler kala, geleneksel Ramazan ayi hazirliklari da basladi. Merkezi Aydin’da bulunan ve ülke genelinde 114 subesi ile hizmet veren Tugba Kuruyemis, Aydin’dan ülkenin çesitli illerine hurmadan tarhanaya, tahinden pekmeze kadar tonlarca ürün sevkiyati sürüyor..

Türkiye'nin Ramazan Ayi Hazirligi Aydin'da Yapiliyor
Yilin 12 ayi hurma islemelerine ragmen en yogun hurma talebinin Ramazan Ayi’nda oldugunu belirten Tugba Kuruyemis Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Tonkul, bu yil da Ramazan ayina özel hurma, incir ve kuru meyve çesitlerinde kampanya düzenleyeceklerini söyledi.



Islam dünyasinda önemli yeri olan 11 ayin sultani Ramazan ayinda, hurma ve incir tüketiminin artmasinin sadece manevi degerler ile sinirli olmadigini ayni zamanda cennet meyvesi olarak bilinen incir ve hurmanin özelliklerinin de bunda etkili oldugu belirtildi. Anne sütünden sonra en faydali besin olarak degerlendirilen Aydin inciri ile insanoglunun baska hiçbir sey yemeden hayatta kalabildigi tek meyve olan hurmayi Ramazan ayinda pek çok kisinin hekim tavsiyesi ile tükettigini belirten Tugba Kuruyemis Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Tonkul, magazaya gelemeyen müsterilerin online magazalardan da siparislerini verip ürünleri kapilarinda teslim alabildiklerini belirtti.

Türkiye’nin en yaygin kuruyemis firmalari arasinda yer alan Tugba Kuruyemis, ülke genelindeki 114 magazasinda Ramazan ayina özel geleneksel stant olusturdu. Hurma ve incir Ramazan standinda en yogun gören ürünler arasinda yerini alirken 11 Nisan günü baslayacak Ramazan ayina göre tüm hazirliklarin tamamlandigi belirten Tonkul, “Tugba Kuruyemis olarak her yil hurmanin yani sira Aydin’in milli ürünü incir için de Ramazan ayina özel kampanyalar yapiyoruz. Aydin inciri ile birlikte Medine hurma, Kudüs hurma, Tunus hurma ve taze hurma çesitlerin olusan tonlarca hurmayi sahur ve iftar sofralari için hazirladik. Ramazan ayina özel kampanyalarimiz Ramazan Bayrami’na kadar devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA