Saglik-Sen Genel Baskani Dogan Açiklamasi 'Gayemiz Hemsirelerimizin Ekonomik Ve Özlük Haklarini Daha Ileriye Tasimak'

Saglik ve Sosyal Hizmet Çalisanlari Sendikasi (Saglik-Sen) Genel Baskan Mahmut Faruk Dogan, “Gayemiz hemsirelerimizin ekonomik ve özlük haklarini daha ileriye tasimak, mesleki sayginliklarini geri kazandirmak. Bunun için de yeni bir Hemsirelik Kanunu’nun çikmasini istiyoruz” dedi.

Saglik-Sen Genel Baskani Dogan Açiklamasi 'Gayemiz Hemsirelerimizin Ekonomik Ve Özlük Haklarini Daha Ileriye Tasimak'
Saglik-Sen tarafindan 14 Subat tarihinde Hemsirelik Meslegine Inovatif Yaklasimlar Çalistayi’nin degerlendirme toplantisi yapildi. Toplantida çalistayda olusturulan 7 masada tartisilip belirlenen sorun ve taleplerden hazirlanan raporlar sunularak, fikir alisverisinde bulunuldu. Çalistayin ardindan sahadan çok olumlu dönüsler aldiklarini belirten Saglik-Sen Genel Baskan Mahmut Faruk Dogan, Saglik-Sen olarak mesleki çalismalari ön plana çikarmak istediklerini söyledi.

Tüm meslek gruplarindan kendileri hakkinda da çalisma yapilmasina yönelik talepler gelmeye basladigini dile getiren Dogan, “Çalistaydan çikan sonuçlarin kagitta kalmamasi ve icraata geçmesi için çaba gösterecegiz. Kamuoyu olusturmak için birliktelige önem veriyoruz. Gayemiz hemsirelerimizin ekonomik ve özlük haklarini daha ileriye tasimak, mesleki sayginliklarini geri kazandirmak. Bunun için de yeni bir Hemsirelik Kanunu’nun çikmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Hemsirelerimizin sorunlarini bir an önce çözüme kavusturmak için çaba sarf ediyoruz”

Hemsirelere büyük önem verdiklerini kaydeden Dogan, hemsirelerin her türlü sorununa çözüm bulmak istediklerini söyledi.

Bunun için ilgili tüm yetkililerle görüserek, sorunlari çözmek için mücadele ettiklerini aktaran Dogan, “Çesitli nedenler yüzünden Istanbul’dan 2023 yilinda 7 bin hemsire baska illere tayin istemis. Biz çalisanlarimizin tüm sorunlarina çözüm bulmak istiyoruz. Bunun için de ilgili tüm kurum ve kuruslar ile yetkililerle görüsmelerimizi sürdürüyoruz. Öte yandan da zaten gerek Saglik Bakanligi, gerek Çalisma Bakanligi, gerekse Maliye Bakanligi ile görüsüyor, hemsirelerimizin sorunlarini bir an önce çözüme kavusturmak için çaba sarf ediyoruz. Sarf ettigimiz çaba ve mücadele de zaten hemsirelerimize verdigimiz önemi gösteriyor” açiklamasinda bulundu.

Saglik-Sen Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Irgatoglu ise, Hemsirelik Meslegine Inovatif Yaklasimlar Çalistayi’nin sonuçlarinin rapor haline getirilecegi degerlendirme toplantisini kiymetli bulduklarini dile getirerek, “Hemsirelik mesleginin tüm boyutlariyla tartisildigi çalistayi degerlendirme toplantisiyla ete kemige dönüstürmüs olacagiz. Ayni zamanda kamuoyu ile paylasacagimiz bir deger ortaya koyacagiz. Tartisacagiz, fikir alisverisi yapacagiz, degerlendirmelerde bulunacagiz. Emek verdiginiz için, çalistaya önem verdiginiz için hepinize tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA