NBL Games Ilk Oyunuyla ABD'ye Açilmaya Hazirlaniyor

NBL Games, oyun sektörüne giris yapti. Yapay zekâ destekli sosyal bilgi yarismalari ve kelime oyunlarina odaklanan sirketin ilk oyunu Quiz Crush, oyunseverler arasinda yogun ilgi görerek Türkiye oyun pazarinda üst siralara tirmanmaya basladi. Sirket, tohum yatirim turunu tamamlayarak ABD pazarina açilmaya hazirlaniyor.

NBL Games Ilk Oyunuyla ABD'ye Açilmaya Hazirlaniyor


Türkiye girisim ekosisteminin en dinamik alanlarindan olan ve 1,5 milyar dolar büyüklügü geçen oyun sektörünün yeni oyuncusu NBL Games’in yeni oyunu pazara giris yapti. Yapay zekâ destekli multiplayer sosyal bilgi yarismalari ve kelime oyunlarina odaklanan sirketin ilk oyunu ‘Quiz Crush’, oyun severler arasinda heyecan olusturarak Türkiye oyun pazarinda üst siralara tirmanmaya basladi.



Kullanicilarin gerçek zamanli olarak baska oyuncularla karsi karsiya gelerek genel kültürden futbola, sinemadan bilim ve teknolojiye uzanan 10 farkli dalda kiyasiya yaristiklari Quiz Crush, bilgi yarismalarina getirdigi yeni solukla simdiden kemiklesmis bir topluluk kazanma yolunda ilerliyor. Oyuncular, heyecanli bilgi yarismalarina katilirken, kendi arkadas gruplarini olusturup oyun içi mesajlasabiliyor.

Ilk yatirim turunu tamamladi

NBL Games, Türkiye’nin en hizli büyüyen ve genis kitlelerce takip edilen 11 ödüllü "Hadi" uygulamasinin arkasindaki isimler Emre Ulusoy ve Gökhan Örün’ün yani sira ‘Ofsayt’ ve ‘Kafatopu’ oyunlariyla önemli basarilar elde eden Erdem Yurdanur, Ömer Kirkagaclioglu ve Kokteyl ekibinin güçlerini birlestirmesiyle dogdu.

Türkiye’nin büyüyen oyun pazarinda sirket, 150 milyon lira degerleme üzerinden ilk yatirim turunu tamamladi. Tohum yatirim turu, Heaventures basta olmak üzere, Abidin Gülmüs, Nedim Özkan, Tolga Camadan, Kerim Dumanli, Savas Keles ve Cengiz Zabci gibi yatirimcilar tarafindan desteklendi. Yurt içiyle birlikte yurt disinda da büyümeyi hedefleyen sirket, ilk oyunu olan Quiz Crush ile ilk olarak Türkiye pazarinda çiktigi yolculugunda, simdi de ABD pazarina girmeye hazirlaniyor.

Hem eglenceli hem de zihinsel olarak zorlayan oyunlar

2023 yilinda kurulan sirketin yol haritasini degerlendiren Erdem Yurdanur, “Oyuncularimiza sadece eglenceli degil, ayni zamanda onlari zihinsel olarak da zorlayacak, sosyal etkilesimi yüksek ve yenilikçi oyunlar sunmak istiyoruz” ifadelerini kullanirken, Emre Ulusoy ise “Quiz Crush ile sadece baslangici yaptik. Yolculugumuz boyunca, oyun severlere yine dünyada ilk olacak deneyimler yasatmayi hedefliyoruz” sözleriyle oyun severleri bekleyen yeni heyecanlara vurgu yapti.

Hedef oyun pazarinin unicorn’lari arasina katilmak

Yapilan açiklamaya göre, dünya genelinde 3,3 milyar kisinin dijital oyun oynadigi tahmin ediliyor. Dünyada dijital oyunlardan elde edilen gelirlerin 2023 yilinda 184 milyar dolara ulastigi tahmin edilirken, 2026 yili itibariyla bu rakamin 205 milyar dolar olacagi öngörülüyor. Bu pastadan ise en büyük payi yüzde 49 ile mobil oyunlar aliyor.

Dünya genelinde oyuncu sayisi 3 milyari asarken Türkiye’de de 36 milyon aktif oyuncu oldugu tahmin ediliyor. Türkiye girisim ekosisteminde oyun gelistiren start-up’lar son 5 yilda 672,5 milyon dolar yatirim aldi. 2023 yilinda, oyun girisimlerine yapilan yatirim sayisi bir önceki yila göre yüzde 50’nin üzerinde artti. Avrupa genelinde degerlendirildiginde, oyun girisimlerine yapilan yatirim hacmi bakimindan Türkiye, Ingiltere, Fransa, Isviçre ve Isveç’ten sonra besinci sirada yer alirken, yatirim sayisi bakimindan ise ilk sirada yer aliyor. Büyük satislara konu olan Türkiye oyun pazarinin genç oyuncusu NBL Games’in orta ve uzun vadeli hedefi ise Türkiye oyun pazarindan çikan unicorn’lar arasinda yer almak.
Kaynak: İHA