Kusadasi Belediyesi Kaymakam Keklik'i Agirladi

Kusadasi Kaymakami Ibrahim Keklik, Kusadasi Belediyesi Ek Hizmet Binasi’ni ziyaret etti. Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari’den kent genelinde gerçeklestirilen sosyal yardim projeleri ile alt ve üstyapi yatirimlari hakkinda bilgi alan Kaymakam Keklik, “Basarili çalismalarinizin devamini diliyorum” dedi.

Kusadasi Belediyesi Kaymakam Keklik'i Agirladi


Kusadasi Kaymakami Ibrahim Keklik, Kusadasi Belediyesi Ek Hizmet Binasi’ni ziyaret ederek Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari ile bir araya geldi. Kaymakam Ibrahim Keklik ile bir süre sohbet eden Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, daha sonra Kusadasi Belediyesi tarafindan kent genelinde 5 yilda yapilan hizmet ve yatirimlar hakkinda bilgi verdi. Ek Hizmet Binasi’ni da dolasan Kaymakam Ibrahim Keklik, Kusadasi Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ve Fen Isleri Müdürlügü personeli ile sohbet etti.

Kaymakam Ibrahim Keklik’in Kusadasi Belediyesi Ek Hizmet Binasi’ni ziyaret etmesinden dolayi mutluluk duyduklarini belirten Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, “Baskanimiz Ömer Günel’in görevde oldugu 5 yilda sosyal belediyecilik alaninda yasama geçirdigimiz çalismalarla, ihtiyaç sahibi kent sakinlerine sosyal ve ekonomik destekler sunduk. Son 5 yilda 4 bin 685 kisiye 4 milyon 528 bin TL nakdi yardimda bulunduk. Bunun yani sira gida, yakacak, soba yardimi gibi çesitli basliklar altinda ayni yardimlarimizi sürdürdük. Evde Bakim Birimi ile yasli, engelli ve hasta hemsehrilerimizin yardimina kostuk. Kadin Danisma Merkezimiz ile de kadin, çocuk ve gençlerin yasadigi sorunlar ile ilgili olarak psikolojik ve sosyal danismanlik hizmeti verdik” dedi.



Ekonomik krizin ailelere yansiyan olumsuz etkilerini azaltmak için de yeni projeler gelistirdiklerine dikkat çeken Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, “Bu amaçla 2-5 yas araligindaki çocuklar için baslattigimiz süt destegi projesi devam ediyor. Yine 6-14 yas arasi ilk ve ortaokul ögrencilerine beslenme çantasi destegi veriyoruz. Gazibegendi Tesislerimizde üniversite ögrencilerimize ücretsiz aksam yemegi uygulamasi da 3 yildir sürüyor. Bunun yaninda ögrencilerimize nakdi egitim destegi ve kirtasiye yardimi yapiyoruz. Bunlarin yaninda temel belediyecilik faaliyetlerimiz kapsaminda son 5 yilda kentimize 933 milyon 702 bin TL yatirimla 218 kilometre yeni yol kazandirdik” diye konustu.



Kusadasi Kaymakami Ibrahim Keklik de, “Kusadasi Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi oldugu için hizla gelisip büyüyor. Tabi bu durum da beraberinde kente göçü getiriyor. Artan nüfus karsisinda da sosyal yardim projelerinin önemi ortaya çikiyor. Kusadasi Belediyesi yöneticilerine ve çalisanlarina bugüne kadar kentimize sunduklari hizmet ve yatirimlar için tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA