Karavan Turizminin Kalbi Antalya'da, Bu Fuarda Atiyor

Karavan, tiny house kamp ve outdoor sektörünü bir araya getiren JOJO Caravanport Antalya ve ANFAS Outdoor Expo" ANFAS Fuar Merkezi’nde açildi. Fuarin en pahali ve ucuz fiyatli iki karavani yogun ilgi gördü.

Karavan Turizminin Kalbi Antalya'da, Bu Fuarda Atiyor
Antalya’da ilk kez düzenlenen fuara, 100’den fazla firma 150’den fazla markayla Antalya’da ilk kez sektör liderleri ve dogaseverleri bir araya getiriliyor. 3 Mart 2024 tarihine kadar, 10.30 ile 19.30 arasi ziyaret edilebilecek fuarda; karavan çesitleri, karavan yan sanayi, tiny house; outdoor ürünleri, doga ve su sporlari, motosiklet çesitleri ve kamp donanimlarindan arazi araçlarina, kadar sektöre dair tüm yenilikler bulunabilecek. Antalyalilarin büyük ilgi gösterdigi fuarda özellikle en uygun ve en yüksek fiyatli karavanlar ziyaretçilerin begenisini topladi. Her karavani içine girip inceleyen ziyaretçiler yetkililerden bilgiler aldi.

"Antalya’da ilk kez düzenliyoruz"

JOJO Fuarcilik Genel Müdürü Hakan Görkem Isim, fuari ‘Turizmin baskenti, doganin kalbindeyiz’ temasiyla Antalya’da düzenlediklerini ifade ederek, “JOJO Caravanport Antalya fuarinin birincisini düzenliyoruz. Su anda 20 ilden, 100’ün üzerinde katilimci, 150’den farkli marka var. Yurt disindan katilimcilarimiz da fuardaki yerini aldi” dedi.



"Karavan turizmi bir numara"

Türkiye’de pandemi ve depremden sonra karavana bir yönelis ve deneyimlemenin arttigina dikkati çeken Isim, “Aslinda deneyimleyen insanlar ve buna meraki olan insanlarin sayisi da artiyor. Bu sayilar arttikça hem turizm olaraktan yüksek meblaglara çikacagiz. Türkiye, Avrupa’ya göre karavancilikta 20-30 sene geride bulunuyor. Ama burada hem çok büyük kaynak var hem de çok güzel üreticilerimiz var. Hepsini desteklemek gerekiyor diye düsünüyorum. Alternatif açisindan su an karavan turizmi bir numara. Otel fiyatlarinin tabii ki birazcik daha yüksekliginden de kaynakli iç piyasa için söylüyorum. Insanlar direkt doga ve toprak üzerine kurulmus karavan ya da tiny house sektörüne yöneliyor” diye konustu.



"Devamliligi olsun"

Isim, fuarda yapim sekline göre 110 bin TL’den 10 milyona kadar uzanan karavan fiyatlarinin oldugunu kaydetti.

Fuar hedeflerini açiklayan Isim, “En büyük hedefimiz Antalya’ya bu sektördeki fuari kazandirmak ve devamliligini saglamak. Buradaki hem tüketicide hem kullanici buranin deneyimi olarak daha fazla, tecrübesi daha fazla. Ilgi çok yogun hafta sonu daha fazla ziyaretçimiz olacaktir” dedi.



“175 bin TL’ye karavan”

Izmit’ten gelen Dream House Karavan Yetkilisi Yusuf Turan, fuara en uygun fiyatli karavani getirdiklerini belirterek, “175 bin TL’ye mal edilen karavanimiz, fuarin en iddiali karavanlarindan. Bu karavanimiz 2,5 metre, 2 kisilik, mobilya grubu, banyo, mutfak, buzdolabimiz var. ATV ile bu karavanimizi istediginiz yere götürebilirsiniz. Gösterilen ilgiden çok memnunuz” dedi.



"En genis karavan"

Fuarin en büyük karavanina sahip olan 5K Karavan Dis Ticaret Sorumlusu Ömer Faruk Avci, satislarinin yüzde 97’sinin ihracat agirlikli oldugunu kaydetti.

Pandemi ve depremin ardindan karavan sektörümün ülke genelinde yayilma gösterdigini dile getiren Avci, “Bolu’da 4 bin metre kare alanda üretim yapiyoruz. 12 ülkeye ihracat yapiyoruz. Halkin ilgisi oldukça yüksek. Fuarin en büyük en genis ve en ferah aracidir. Aracimizda yarim ton temiz su tanki ve 6 kisi konaklayabilir. 6 günes paneli, 6 akü, 3 KW invertör, kombi, poliüretan köpükle yalitim, dis ve iç mutfak tuvalet banyo ayri ayri eksiksiz bir karavan. Sifir araciyla birlikte maddi, deger, 4,5 milyon. Ev konforunda karavan” dedi.



"Dogaseverler bir arada"

ANFAS Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Ali Bidi ise Antalya’nin iklim ve ulasim açisindan fuarcilik sektörünün cazibe merkezi oldugunu belirterek, “Fuar dogaseverler ve üreticileri bir araya getirdi. Dogal yasamin içerisinde bir sporcu olarak bu önemli fuara ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu fuar herkese uygun, dogaseverleri bir araya getiriyoruz. Gelecek yil fuarimizi daha da genis kapsamli yapacagiz. Antalya’da ilk kez yapiyoruz ama insallah devami gelecek" açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA