Eski CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Aday Belirleme Sürecinin Daha Saglikli Yapilmasini Isterdim'

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Aday belirleme sürecini daha saglikli yapilmasini isterdim. Aday belirleme sürecinde Lütfü Savas beyin, bu kadar yipratilmasi dogru degil” dedi.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, TGRT Ankara Temsilcisi Fatih Atik’e açiklamalarda bulundu. Kiliçdaroglu, “Olaganüstü kurultay toplama girisiminiz var mi? Dönüyor musunuz?” sorusuna, “Yok hayir öyle bir sey yok. CHP’nin basarili olmasi için tabii bizim de arzumuz, herkesin ortak arzusu. Bazi engeller var her siyasi partinin önünde engeller vardir. CHP’nin önünde de engeller vardi. Basarili olmasi için herkes elinden geleni yapiyor” diye cevap verdi.

Size partiden davetler var. Katilmayi düsünüyor musunuz? sorusuna Kiliçdaroglu, “Evet çagri var söyleniyor zaman zaman. Ifade ediliyor ama ben bu çagrinin bugün için çok dogru oldugunu sanmiyorum” dedi.

“Ama yerel seçimlerde bir sorun çikarsa o zaman tabii dogal olarak oturup hep beraber masaya yatirip, neden basari saglanamadi diye düsünür, tartisilir yani”

’31 Mart Yerel Seçim sonrasi CHP’de neler olur?’ sorusuna Kiliçdaroglu, “Yani yerel yönetim seçim sonuçlarina bakilir. Yerel seçimlerde basari saglanirsa hep beraber alkislariz. Ama yerel seçimlerde bir sorun çikarsa o zaman tabii dogal olarak oturup hep beraber masaya yatirip, neden basari saglanamadi diye düsünür, tartisilir yani” diye konustu.

“Söyle bizim partinin geleneginde görüs sorulmazsa partinin eski genel baskanlari görüs beyan etmezler”

Belediye baskan adaylari nasil buldunuz? Aday belirlemede sizin fikriniz sordular mi? sorusuna Kiliçdaroglu su sekilde cevap verdi:

“Yok hayir. Söyle bizim partinin geleneginde görüs sorulmazsa partinin eski genel baskanlari görüs beyan etmezler. Yani ben de ayni gelenegi sürdürüyorum. Eger bir görüs sorulsaydi düsüncelerimi ifade ederdim. O sorulmadigi zaman tabii dogal olarak biz partinin iradesine saygi gösteririz yani.”

“Aday belirlediyseniz arkasinda duracaksiniz”

Aday belirleme sürecinde en çok rahatsiz eden ne oldu sorusuna Kiliçdaroglu, “Söyle aday belirleme sürecini daha saglikli yapilmasini isterdim. Aday belirleme sürecinde Lütfü Savas beyin, bu kadar yipratilmasi dogru degil. Dogru degil yani. Aday belirlediyseniz arkasinda duracaksiniz” dedi.

“Parti içi sorunlari onlar bizim kendi iç sorunlarimiz”

CHP de simdi sizden sonra Ekrem Bey bir yerde Özgür Bey bir yerde. Cumhuriyet Halk Partisi ülkeyi kuran parti. CHP ikili yapiliyi kaldirir mi? sorusuna Kiliçdaroglu su sekilde cevap verdi:

“Ben parti içi sorunlari hiç konusmadim. Parti içi sorunlari onlar bizim kendi iç sorunlarimiz. Bu tür sorulara cevap vermiyorum zaten. “
Kaynak: İHA