Dogum Günü 4 Yilda Bir Kutlanacak Bebekler Dünyaya Geldi

Takvimlere göre 4 yilda bir gerçeklesen ‘29 Subat’ gününde Van’da 11 bebek dünyaya geldi.

Dogum Günü 4 Yilda Bir Kutlanacak Bebekler Dünyaya Geldi
Bu yil mevsimlerin dünyanin günes çevresinde dönme süresiyle uyumlu olmasi nedeniyle uygulanan ve 4 yilda bir gerçeklesen 29 Subat’ta dogan bebekler, ailelere güzel bir ani yasatti. Saglik Bilimleri Üniversitesi Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde 4 yilda bir denk gelen 29 Subat tarihinin ilk bebekleri ailelerine büyük mutluluk yasatti. Hastanede gece 00.00 itibariyle su ana kadar 11 bebek dünyaya geldi.

IHA muhabirine konusan Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Mert Cenker Güney, 29 Subat tarihinde 11 bebegin dünyaya geldigini belirtti.

Bu tarihin hem bebekler hem de aileleri için özel bir gün oldugunu ifade eden Dr. Güney, “Hastanemizde 11 bebegimizi saglikli bir sekilde annesine kavusturduk. Bunun mutlulugunu yasiyoruz. Ailelerimize de bebeklere de saglikli uzun yillar diliyoruz” dedi.



“Kalbimizden 29 Subat geçti”

Dogum için bugünü beklemediklerini dile getiren Eylem Polat Varli isimli anne, durumun kendileri için bir sürpriz oldugunu belirterek, “Dogum günü 4 yilda bir kutlandigi için bugünü planlamiyorduk. Bebegimizin dogum gününü ya 28 Subat’ta ya da 1 Mart’ta kutlayacagiz. Bebegimize de Minel Ada ismini verdik” diye konustu.

Öte yandan, 4 yilda bir denk gelmesi nedeniyle bu tarihte nikah salonlari da bos kaldi. Evlenmek isteyen çiftler evlilik yildönümlerini 4 yilda bir kutlamamak için 29 Subat tarihinde nikah kiymak istemiyorlar.
Kaynak: İHA