Aysenur Çolakoglu'nu 4 Kursunla Öldüren Eski Sevgilisine Iyi Hal Indirimi Uygulandi

Eskisehir’de 4 ay önce ayrildigi sevgilisi Aysenur Çolakoglu’nu 4 kursun ile öldüren Hasan F. hakkinda iyi hal indirimiyle müebbet hapis cezasi verildi. Karara tepki gösteren baba Mesut Çolakoglu, “Kizimi canice katlettiler, 4 kursunun 4’ü de ölümcül” dedi.

Aysenur Çolakoglu'nu 4 Kursunla Öldüren Eski Sevgilisine Iyi Hal Indirimi Uygulandi
Tepebasi ilçesi Sirintepe Mahallesi Yesilkayalar Sokak’ta 17 Aralik 2022 tarihinde meydana gelen olayda, 21 yasindaki Aysenur Çolakoglu ile 4 ay önce ayrildigi eski sevgilisi Hasan F. arasinda tartisma çikti. Çikan tartisma sonucunda Hasan F., eski kiz arkadasi Aysenur Çolakoglu’nu basina ve gögsüne ates ederek 4 yerinden vurdu. Agir yaralanan Aysenur Çolakoglu, kaldirildigi Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Olayin ardindan gözaltina alinan Hasan F. ve arkadasi Muhammet Ali F., emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Katil zanlisi Hasan F. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Muhammet Ali F. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Eskisehir 3’ncü Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin karar celsesine tutuklu sanik Hasan F. SEGBIS ile katildi.

Tutuksuz sanik Muhammet Ali F. ise durusmaya katilmadi. Durusmada Aysenur Çolakoglu’nun babasi Mesut Çolakoglu ve taraf avukatlari da yer aldi.

“Olay kazayla meydana geldi”

Hakkinda tasarlayarak kadina karsi kasten öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ve ruhsatsiz tabanca tasimak ve kullanmak suçundan 3 yila kadar hapis cezasi talep edilen tutuklu sanik Hasan F., karar önce son ifadesinde öldürme kastiyla hareket etmedigini belirterek “Ben kasten hareket etmedim, silah bana ait ve ruhsati yok. Olay kazayla meydana geldi. Bu olay sebebiyle ailesinden özür diliyorum” dedi.



Iyi hal indirimi uygulandi

Mahkeme heyeti, son sözlerinin ardindan sanik Hasan F.’ye ‘Kadina karsi nitelikli kasten öldürme’ suçundan ilk olarak agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi. Sanik hakkinda iyi hal indirimi uygulayan heyet, cezayi müebbet hapis cezasina indirdi. Ayrica Hasan F. hakkinda, ruhsatsiz tabanca nedeniyle 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezasina karar verildi.

Hakkinda cinayete yardim ettigi suçlamasiyla 20 yila kadar hapis cezasi istenen Muhammet Ali F. ise suçun yasal unsurlarinin olusmadigi gerekçesiyle beraat etti.

Mahkeme heyetinin iyi hal indirimlerini uygulamasina tepki gösteren baba Mesut Çolakoglu, adliye çikisinda yaptigi açiklamada, “62’nci maddeden iyi hal indirimiyle müebbet aldi. Biz agirlastirilmis müebbet istiyorduk. Çünkü kizimi canice katlettiler, 4 kursunun 4’ü de ölümcül. Yakindan gögsünün üst kismina ates ediyor. Barbarca öldürüyor resmen. Indirim alamaz çünkü her sey ortada. Delillerin hepsi ortadayken neden böyle oldu bilmiyorum. Beklemiyorduk böyle bir sey. Benim kizim tamamen masum” dedi.



“Verilen kararlar hakkinda yasal yollara basvuracagiz”

Aysenur Çolakoglu’nun ailesinin avukat Sermin Ertem ise mahkeme kararina itiraz edeceklerini belirterek su ifadeleri kullandi:

“Yapilan yargilama neticesinde sanik Hasan’in ‘Kadina karsi kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Takdiri indirim var denilerek uygulandi. Biz takdiri indirim maddelerinin uygulanmasini beklemiyorduk. Diger sanik Muhammed’in ise yardim etme suçundan beraatina karar verildi.

Biz verilen kararlar hakkinda yasal yollara basvuracagiz.”
Kaynak: İHA