AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Bizim Arkadaslarimizi Karsimiza Aday Göstermeleri Hos Degil'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yilmaz, "Saygili olamayacagim ve hos göremeyecegim konu; baska siyasi hareketlerin bu incinmislikleri kullanarak, bu arkadaslari alip kendi kadrolarina koyup, kendi kadrolarinda bizim karsimiza getirmeleri" dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Bizim Arkadaslarimizi Karsimiza Aday Göstermeleri Hos Degil'
Birkaç günlük ziyaret ve programlara katilmak için memleketi Samsun’a gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yilmaz, partisinin il baskanliginda basin toplantisi düzenledi.

Burada gündeme dair açiklamalarda bulunan Yilmaz, gazetecilerin sorularina da cevap verdi. Yakin zamanda gerçeklestirilen Samsun mitinginde deginen Yusuf Ziya Yilmaz, “Islerimiz çok güzel gidiyor. Cumhurbaskanimizin miting ve il programlarina katilmaya çalistik. Tüm sehirlerimizdeki heyecani, katkiyi, motivasyonu görmüs olmanin mutlulugu içerisindeyim. Samsun mitingimiz de çok güzel oldu. Miting öncesi teskilatimizin stres yasadigini, gerildigini biliyorum. ‘Havada yagmur yagacak, olumuz hava sartlarinda acaba arzu ettigimiz oranda heyecan ve temasayi yakalayamayabilir miyiz’ diye bir kaygiyi hep birlikte yasadik. Allah da müsaade etti, yagmur da olmadi, o gün Samsun’da Cumhurbaskanimizi güzel agirladik ve ugurladik” ifadelerini kullandi.

“Kirginliklari kullanarak bizim arkadaslarimizi karsimiza aday göstermeleri hos degil”

Aday gösterilmeyen partililerin baska partiden AK Partili baskan adaylarina rakip gösterilmesini degerlendiren Yusuf Ziya Yilmaz, “AK Parti 22 yildir ülkemize hizmet ediyor. 14 milyon üyesi var. Bu dev kadro içerisinde zamanla arzu ettigi yerde olamamis, olmus ya da daha sonrasi kirilmis arkadaslarin duygularina saygili olmak lazim. Asil saygili olamayacagim ve hos göremeyecegim konu baska siyasi hareketler bu incinmisliklerini kullanarak onlari marke edip, bu arkadaslari alip kendi kadrolarina koyup, kendi kadrolarinda bizim karsimiza getirmeleri hos degil. Siyasi rekabetin geregi bu olmamali. Onlar da kendi kadrolarini yetistirmeli. Bunlardan bazilari nefsine maglup olup, gidip baska siyasi hareketlerin, akillarini çelen siyasi hareketlere gidip dahil oldular. Onlari marke edenlerin davranislari da hos degil, bizim arkadasimizin da davamiza inanmissa bunu yapmamasi lazimdi. Bunlar hayatin içinde var ve ilk defa olmuyor. Dava hareketi olarak kabul etmekte zorlandigimiz, hos görmedigimiz durumlar bunlar” diye konustu.



“Incinmislik, burukluk asamalari geride kaldi”

Aday adayligi süreçlerinin tamamladigini ve artik kirginliklarin geride kaldigini dile getiren Yilmaz, “Ittifak süreci 3 ay sürdü ve son derece hosgörü ile devlet adamligi ciddiyeti içinde geçti. Onun ardindan aday belirleme süreci basladi.

Türkiye’de bin 397 belediye var. Her biri saha, sosyolojik arastirmalar, anket çalismalari ile belirlendi. AK Parti, insanimizin istekleri dogrultusunda aday belirleme sürecinde ugraslarimiz oldu. Sonrasinda meclis üyeleri listesi için de MHP ve BBP ile birlikte çalistik. Incitmeden ve incinmeden bu süreci geçirdik. Aday belirleme süreci rekabet dolu oldu. Bir ise bir kisi aday oluyor. 1 kisinin belirlenmesi süreci içerisinde nefsi seyler oluyor ve bunlar gayet dogal. Buna siyasetin rekabet süreci diyoruz. Bu sürecin incinmislik, burukluk asamalari geride kaldi. Bizim partimiz dünyanin en büyük siyasi hareketlerinden bir tanesi. Bu hadiseyi en hasarsiz atlatma kabiliyeti olan bir siyasi hareketiz. Rekabet süreci geride kaldi. Simdi içtenlikle, samimiyetle bu rekabetin olusturdugu incinmislikleri telafi etme süreci var. Simdi de nezaket süreci isliyor su anda. Arkadaslarimiz, birbirlerine olan nezaketi eksiksiz bir sekilde uyguluyorlar. Ondan sonraki süreç 1 Nisan sabahi seçimi kazanmanin coskusunu hep birlikte paylasmak. Sonrasindaki süreçte 2029’a hazirlik basliyor. Içinde incinmislik olanlara bir agabey olarak bunlari geride birakmamizi tavsiye ediyorum. Birakmadigimiz takdirde bir yere varamayiz. Bunlari geride birakmazsak hem kendimize hem davamiza zarar veririz. Bizim davamiz insana hizmet. Biz bir hizmet hareketiyiz. Bu olunca gerisi teferruat oluyor. 1 Nisan günüden itibaren isini bilen bir insanin psikolojisiyle sehirlerimize hizmete baslayacagiz" seklinde konustu.



“Rakiplerimiz kendine makam derdindeler”

Muhalefetin halka hizmet yerine kendilerine makam bulma derdinde oldugunu vurgulayan Yusuf Ziya Yilmaz, sunlari söyledi:

“Rakiplerimizin de Allah islerini rast getirsin. Onlarin ne yaptigi bizleri sasirtiyor. Kimi ‘seçimden sonra büyük kongre yapacagiz’ diyor. Genel baskanlarini degistirmenin programlarini yapiyorlar. Kimi halk gezisi, esnaf gezisi yaparken karsisina çikan bir insani azarliyor. Bunlarin hepsi öncelikli görevin insana hizmet oldugunun unutmuslugun belirtileri. Seçime 1 ay kalmis. Ana muhalefet partisi seçimden sonra kongre yapip genel baskanlarini degistireceklerse eger kimi onun yerine getireceklerinin hesabini yapiyor, onlarla ugrasiyorlar. Insanlarin hizmetine amade olmak duygusunu bir kenara birakmislar. Kendi dertlerindeler, makam derdindeler.”

Toplantida Cumhur Ittifaki AK Parti Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Halit Dogan ve il teskilati hazir bulundu.
Kaynak: İHA