Adiyaman'da 65 Köy Evinin Kurasi Çekildi

Adiyaman Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) tarafindan noter huzurunda 65 köy evinin kura çekimi yapildi.

Adiyaman'da 65 Köy Evinin Kurasi Çekildi
AFAD Adiyaman Il Müdürlügü salonunda gerçeklesen kura çekimiyle, merkeze bagli Incebag ve Sariharman ile Samsat ilçesine bagli Kirmacik köyünde toplamda 65 köy evinin kurasi çekildi. Kura sonrasi 2017 ve 2018 Samsat depremleri, 2020 Elazig Sivrice Depremi ve 6 Subat Kahramanmaras depremlerinden etkilenen Adiyaman’daki hak sahiplerinin konutlari teslim ediliyor.

8 Subat tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan çekilen kura ile 6 Subat depremleri nedeniyle yapilan konutlardan 2 bin 798’i sahiplerini bulmustu. Bu gün de daha önceki depremlerde hak sahibi olan depremzedelerin konutlarinin kurasi çekildi.

AFAD Adiyaman Il Müdürü Ishak Çindioglu konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Adiyaman son 8 yilda 4 büyük deprem geçirdik. 2017, 2018 Samsat depremi, 2020 Elazig depremi ve 6 Subat Kahramanmaras merkezli depremleri yasandi. Suan 2017, 2018 yilinda 7369 sayili kanun kapsaminda hak sahibi olan depremzedelere noter huzurunda seffaf bir sekilde kuralarini çekiyoruz. Bu gün Incebag, Sariharman ve Samsat’in Kirmacik köyünde toplamda 65 hak sahibinin kurasini çekecegiz” dedi.

Hak sahipleri ise yeni yuvalarina kavusmanin mutluluklarini yasadiklarini dile getirerek, yetkililere tesekkür etti.
Kaynak: İHA