Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Gelecek Senenin Ortalarina Kadar Bütün Hak Sahiplerinin Konutlarini Bitirecegiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kahramanmaras’in tekrar eski cazibesine kavusacagini ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde yapacagimiz konutlari teslim edecegiz ama gelecek senenin ortalarina kadar bütün hak sahiplerinin konutlarini bitirmis olacagiz” dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Gelecek Senenin Ortalarina Kadar Bütün Hak Sahiplerinin Konutlarini Bitirecegiz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kahramanmaras’ta Kapali Çarsi esnaflarini ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Bakan Özhaseki, bazi esnaflardan ise alisveris yaparken, Maras salebinin de tadina bakti. Kapali Çarsi gezisi sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, “Kahramanmaras genelinde bakildigi zaman 69 bin civarinda hak sahibi konut alacaklisi vatandasimiz var. Biz bunlardan 51 bin 500’ünün insaatina baslamisiz ve yapiliyor. Dogukent ve yanindaki Günesevler mevkiinde yaklasik 5 bin konutluk yikilan ve hak sahibi olan vatandaslarimizin konutlari var. Daha önce vatandaslar belediyelerle görüsseler de 5 bin konutun bir belediye tarafindan yapilmasi pek mümkün degil. Bizim düsündügümüz gibi çok yüksek olmayan ferah, içerisinde sosyal donatisi hazir olan TOKI’nin saglam konutlarina ihtiyaci var diye bir karar aldik. Oradaki 5 bin konutu da biz bakanlik olarak yapacagiz. Ayrica birkaç problemli alan vardi, hal esnafinin bulundugu alanda biz TOKI olarak çalismalara baslayacagiz ve hak sahiplerine dagitacagiz. Bugün basladigimiz insaatlarin disinda yeni baslamaya karar verdigimiz islerle birlikte neredeyse Kahramanmaras’taki bütün hak sahiplerinin hem evlerini hem de is yerlerini verecek kadar bir sayiya ulasmis bulunuyoruz. Fay hatti geçen yerlerden, risk olusturan yerlerden bahsedildigi için o alanlarda netlestirmek için epeyce emek verdik. Nihayetinde raporlar çikinca Azerbaycan Mahallesinde, Trabzon Caddesinde, belediyenin çevresinde binlerce konutun yapimina da bir taraftan ihaleler, bir taraftan da projeler yaparak devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacagimiz konutlari teslim edecegiz ama gelecek senenin ortalarina kadar bütün hak sahiplerinin konutlarini bitirmis olacagiz” dedi.

Kahramanmaras’in tekrar eski cazibesine kavusacagini ifade eden Özhaseki, “Özellikle Azerbaycan Mahallesi ve çevresindeki yeni mahallelerle ilgili aldigimiz kararlarda da insaatlarimiz hizli gidiyor. Bizi orada duraksatan hadise zeminin çok uygun olmayisiydi. Orada da TOKI sadece zemini sertlestirebilmek adina 40 milyon dolarlik kazik çalismasi yaptik, simdi binalar onun üzerine yükseliyor. Bunlari da en kisa süre içerisinde bitirecegiz ve gelecek senenin sonuna kadar insallah Kahramanmaras’ta evimi, dükkanimi almadim diyen kalmayacak. Isler yoluna girdi diyebilirim, bir iki sene sonra Kahramanmaras, eski cazibesi ile birlikte yeniden Türkiye siyasetinde de gündeminde de yerini alir. Vatandaslarimizin ilgisini görünce de memnun oluyoruz. Vatandaslar sunu söylüyor; evet büyük bir hasar atlattik ama bunun altindan bir tek Recep Tayyip Erdogan kalkardi, AK Parti hükümeti kalkardi biz de sizlere tesekkür ediyoruz diyorlar" dedi.

Kaynak: İHA