Bakan Yerlikaya duyurdu! “Çengel-8” operasyonlarında tam 28 bin 400 litre...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen "Çengel-8" operasyonlarında 28 bin 400 litre sahte alkol ele geçirildiğini, 9 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! “Çengel-8” operasyonlarında tam 28 bin 400 litre...
Bakan Yerlikaya duyurdu! “Çengel-8” operasyonlarında tam 28 bin 400 litre...
İstanbulda sahte alkol üretimine yönelik "ÇENGEL-8" operasyonları düzenlendi. Operasyonda, 28 Bin 400 Litre Sahte Alkol ele geçirildi. Sahte Alkol Üretimi yaptığı tespit edilen 9 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucu; Bir deponun sahte/kaçak alkol imalathanesi olarak kullanıldığı ve Üretilen sahte alkollerin İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla'ya satıldığının tespit edilmesi üzerine 6 ayrı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 15 Milyon TL değerinde sahte alkol ve 15 bin 150 adet sahte bandrol ele geçirildi.

Operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Vatandaşlarımızın can güvenliği ve sağlığını korumak için alkol kaçakçılığı ve sahte alkol üretiminin önlenmesine yönelik tüm güvenlik birimlerimiz etkin operasyonlar gerçekleştirmekte ve bu operasyonlar aralıksız devam etmektedir.

Operasyonları koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! “Çengel-8” operasyonlarında tam 28 bin 400 litre...