Yilmaz Açiklamasi ''Birlikte Türkiye'yiz' Diyen Herkes Özbeöz Kardesimizdir'

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, Türkiye’nin, birlik ve beraberlik açisindan önemli bir merkez oldugunu belirterek, "Türkiye’deki huzurun, refahin, kardesligin, barisin, birligin ve beraberligin her zamankinden daha çok savunulmasi, herkesin hangi pozisyonda olursa olsun elinden geleni yapmasi gerektigini düsünüyorum" dedi.

Yilmaz Açiklamasi ''Birlikte Türkiye'yiz' Diyen Herkes Özbeöz Kardesimizdir'
Toroslar Belediyesi, 2024 yilinin ilk meclis toplantisini Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz baskanliginda yapti. Toplantida, belediye sinirlari içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarligina ayni yardim yapilmasina iliskin teklif görüsülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birligiyle kabul edilirken, muhtelif mahallelerde yer alan parklara isim verilmesine iliskin teklif de görüsülerek Egitim, Kültür, Sanat ve Sosyal Isler ile Çevre ve Saglik Komisyonlari’na oy birligiyle havale edildi. Daha sonra komisyonlardan gelen ortak raporlar görüsülerek karara baglandi.

"Zafer Yürüyüsümüzü siyaset üstü bir durusla gerçeklestirdik"

Toplantinin dilek ve temenniler bölümünde 3 Ocak kutlamalari ile ilgili degerlendirmede bulunan Baskan Yilmaz, ’Geleneksel Zafer Yürüyüsü’nü bu yil da İçel Valiliginin himayesinde tüm protokol, kurumlarin ve vatandaslarin katilimiyla tek güzergahtan, devlet, millet el ele binlerce kisinin katilimiyla gerçeklestirdiklerini söyledi.

Yilmaz; “Türk bayraklarimizla 3 Ocak Zafer Yürüyüsümüzü hep beraber, siyaset üstü bir durusla gerçeklestirdik. Farkli gruplardan katilimcilar da vardi. Son derece güzel oldu” diye konustu.



"Devlet millet el ele anlayisinin en güzel örnegi İçel’de yasandi"

’Devlet, millet el ele’ anlayisinin en güzel örneginin Toroslar’da, İçel’de yasandigini belirten Baskan Yilmaz, “İçelimizin kurtulusunun yil dönümünü, zafer yürüyüsümüzle taçlandirdik. Bu yürüyüs, 102 yildir Kuvayi Milliyeciler tarafindan gerçeklestirilmisti. Dedelerimiz, o zamanlar Çavuslu’dan yogurt pazarina kadar yürümüsler, atlanmislar, kalpaklarini takmislar, her yil İçelimizin kurtulus gününü kutlamislar. Biz de bu gelenegi devam ettiriyoruz. Yillardir, 3 Ocak Zafer Yürüyüsünde bir grup Toroslar’dan, A protokolümüz de Tren garindan çikarak yürüyordu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanimizda bulusuyorduk. Iki yildir, tek yürüyüs olarak yapiyoruz. Zafer Yürüyüsümüzü devlet, millet el ele hep beraber gerçeklestirdik. Burada Valimiz Ali Hamza Pehlivan’in büyük destegi var. Protokol ve vatandaslarimizin bir arada yürümesi ortaya ayri bir güzellik koydu. Basta Valimize, emegi geçen herkese ve tüm katilimcilara cani gönülden tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"3 Ocak ve Kuvayi Milliye, İçel’de yasayan herkesin ortak degeridir"

“Kuvayi Milliye ve 3 Ocak, İçel’de yasayan herkesin bayramidir” diyen Baskan Yilmaz, söyle devam etti; "3 Ocak Zafer Yürüyüsü, İçel’in kurtulusu ve kuvayi milliye olgulari, o dönemde dedeleri sadece İçel’de yasayanlarin degeri degildir. O dönemde İçel, yeni gelismekte olan, 1850’lilerin basindan itibaren pamuktan barut üretilmeye baslamasiyla Çukurova’da iskeleler yapilmasi üzerine bir balikçi köyü iken büyümüs, gelismis ve bir sehir özelligini almis bir yerdi. O zaman İçel’de yasayan nüfus çok daha az iken, simdi çok daha fazla olmustur. O süreç içerisinde 102 yildir Türkiye’nin degisik yerlerinden vatandaslarimiz, kardeslerimiz İçel’e degisik sebeplerle göç ettiler. Bugün İçel, çok sükür iki milyonluk sehir ve yine limana bagli büyümesi de devam ediyor. Bugün İçel’de yasayanlar, farkli illerden ve farkli yerlerden göç etmis olsalar da orada yasiyor olsalar da oranin kurtulusunu kutlayacaklardir, İçel’de yasiyorlarsa İçel’in kurtulusunu kutlayacaklardir. Anadolu’nun her yerinde o dönemde isgale karsi ve insanlara zulüm eden Ermeni çetelerine karsi milli bir mücadele yapildi. Türkiye’nin her yerinde Erzurum’dan Kars’a ve Edirne’ye, Samsun’dan, Sinop’tan İçel’e kadar milli mücadele gerçeklestirildi ve bu zafer kazanildi. Onun için Kuvayi Milliye, 3 Ocak sadece o dönemde İçel’de yasayanlarin degil, bugün İçel’de yasayan herkesin ortak degeridir. Bugün de bir araya gelecegimiz nokta kuvayi milliye ruhudur. Kuvayi Milliye, milli kuvvetler demektir. Milli olan, devletine, milletine bagli olan, disaridan gelen isgale ve müdahalelere karsi duran ve karsi durma iradesi gösteren herkes Kuvayi Milliyenin içindedir. ’Biz birlikte Türkiye’yiz’ diyen herkes bizim kardesimizdir. Son dönemde bölgemizdeki gelismeler de bunu teyit etmektedir.”

"Hak, hukuku, adalet ve demokrasiden bahseden Batinin maskesi düsmüstür"

Baskan Yilmaz, tüm dünyanin gözü önünde Filistin’de yasanan soykirima da dikkat çekerek; “Filistin’de dünyanin gözü önünde, canli yayinda 25 bin insan öldürüldü. Çocuklarin, besikteki bebeklerin, kadinlarin, silahsiz insanlarin bu sekilde, dünyanin gözü önünde dar bir alana sikismis bir sekilde katledilmesi, zulüm edilmesi ve konunun artik soykirima dönüsmesi son derece ibret vericidir. Bunu 4 yil önce de söylemistim. Bizim, komsu devletlerle ve toplumlarla bir sorumuz olamaz. Sorunlarimizi da çözecek gücümüz vardir. 15 bin kilometre öteden birilerinin gelip bize hakemlik etmesi, bize akildanelik vermesi de kabul edilemez. Biz kendi sikintilarimizi, problemlerimizi çözeriz demistik. Iste bu Filistin olayi aslinda bu bölgede, aslinda dünyanin her yerinde birbirimize ne kadar muhtaç oldugumuzu, birlik ve beraberlik saglamanin ne kadar gerekli oldugunu göstermektedir. Hak, hukuk, adalet ve demokrasiden bahseden, dünyaya bunu satan, 300 yildir dünyayi sömüren, dünyanin nüfusunun yüzde 15’ni teskil eden ancak dünya kaynaklarinin yüzde 80’nini kendisi kullanan ve bu sekilde bir refah iklimi olusturan, ancak dünyanin diger yerlerindeki mazlumlari umursamayan, sosyal, siyasi, ekonomik problemlerini umursamayan, girdigi yerde enkaz birakan Batinin, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da simdi de Filistin’de, baska yerlerde, Güney Amerika’da ve Afrika’da maskesini düsürmüstür. Bölgedeki tüm toplumlar, devletler bir araya gelmelidir, problemlerini kendileri çözmelidir. Batinin tutarliligi, inanilirligi kalmamistir. Önümüzdeki 5-10 yil içinde dünya dinamikleri degisecektir. Bu dinamiklere sahip olan, birlik ve beraberlik gösteren devletler, milletler de kendi haklarini, dünyada kaynaklarindaki paylardan, siyasi güçten alacaktir. Bu konuyu milletimizin, toplumumuzun, dünyanin dikkatine sunuyorum” ifadelerini kullandi.

"Türkiye, birlik ve beraberlik açisindan önemli bir merkezdir"

“Bu dönem bizim, en çok birlik ve beraberlik için ortak paydada bulusmamiz gereken dönemdir” diyen Baskan Yilmaz, “Bunu anlamak ve siyaseti son yüzyildir, iki yüzyildir Anadolu cografyasinda meydana gelen olaylar, provokasyonlar, suikastlar, acilar, olaylar ve sikintilar üzerinden sekillendirmek ve siyasi gruplarin birbirinden bu olaylar üzerinden husumet duymasi yerine bu olaylar üzerindeki dis eli iyi görmek, iyi anlamak ve birbirimizi daha çok sevmek ve daha çok saymak durumundayiz” dedi.

Tüm meclis üyelerine, gerçeklesen çalismalara sagladiklari katki ve desteklerinden dolayi tesekkür eden Baskan Yilmaz; “5 yildir birlikte çalisiyoruz. Birlik ve beraberlik bu meclisten baslar, Türkiye’nin ve dünyanin her yerine gider. Bunu son derece önemsiyoruz. Ortadogu’da, Dogu Akdeniz’de, Basra Körfezinde dünyanin tüm süper güçlerinin donanmalari geziyor, degisik operasyonlar yapiliyor. Son 2-3 günde Lübnan ve Iran’daki terör ve bombalama olaylari, Suudi Arabistan’da yasanan gerilim tam da isbirligi protokol imzalanmadan iki gün önce son derece dikkat çekici. Her an her sey olabilir. Birligi ve beraberligi muhafaza etmek zorundayiz. Bölgemize baktigimizda Türkiye, birlik ve beraberlik açisindan önemli bir merkezdir. Çevredeki devletler, milletler, toplumlar da buna ilgi göstermektedir. Türkiye’deki huzurun, refahin, kardesligin, barisin, birligin ve beraberligin her zamankinden daha çok savunulmasi, herkesin hangi pozisyonda olursa olsun elinden geleni yapmasi gerektigini düsünüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA