Serebral Palsi Hastasi 52 Yasindaki Kadin Burnuyla Kitap Yazdi

Izmir’in Balçova ilçesinde yasayan ve dogustan serebral palsi hastasi olan 52 yasindaki Sema Yilmazgil’in burnunun ucuyla bilgisayarinin ekranina dokunarak yazdigi ’Sevginin Gücü’ isimli kitabinin imza günü yapildi. Kitabin basimini üstlenen Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, Sema Yilmazgil ile gurur duyduklarini söyledi.

Serebral Palsi Hastasi 52 Yasindaki Kadin Burnuyla Kitap Yazdi
Dogum sirasinda beyninin oksijensiz kalmasi nedeniyle serebral palsi hastasi olan Sema Yilmazgil, Eskisehir’de baslayan yasam mücadelesini Izmir’de sürdürürken, ’Sevginin Gücü’ isimli bir kitap yazmaya basladi.

Ellerini ve ayaklarini kullanamadigi için tekerlekli sandalyeye bagli yasayan Yilmazgil, burnunun ucuyla tabletine dokunarak harf harf kitabini bitirmek için mücadele etti. Bu süre zarfinda annesini de kaybeden ve bakimi komsulari tarafindan saglanan Sema Yilmazgil, yilmayarak kitabini basima hazirladi.

Imza günü düzenlendi

Sevginin Gücü isimli kitabinda engelli olan Rüya isimli bir kiz ile arkadasi Oya’nin üstesinden geldikleri zorluklari ve hayat hikayelerini anlatan Sema Yilmazgil, hazirladigi kitabin basimi için Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya ile görüstü. Basimi yapilan kitabin Balçova Engelsiz Kafe’de bugün düzenlenen imza gününde heyecani ve mutlulugu gözlerinden okunan Yilmazgil’i akrabalari, arkadaslari ve Izmir’deki engelli derneklerinin yöneticileri de yalniz birakmadi.

“Sema’nin gösterdigi basari ve azim hepimize bir hayat dersi niteliginde”

Sema Yilmazgil ile gurur duyduklarini ifade eden Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, "Biz engelli bireylerimizi sosyal hayatin içine çekmek için tüm imkanlarimizi kullaniyoruz. Ama Sema’nin gösterdigi basari ve azim hepimize bir hayat dersi niteligindedir. Kendisine ve onu bu yasam mücadelesinde yalniz birakmayan Balçovali komsularina bize ’Sevginin Gücü’nü anlattiklari için tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA