Sahinbey Belediyesi 174 Ögrenciyi Umreye Gönderiyor

Sahinbey Belediyesi tarafindan düzenlenen Yitik Cennet dersinden sinava girerek okullarinda 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan 174 ögrenci umre ziyareti öncesi Gaziantep Il Müftülügünde düzenlenen bilgilendirme seminerine katildi.

Sahinbey Belediyesi 174 Ögrenciyi Umreye Gönderiyor
Gaziantep Valiligi, Sahinbey Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Gaziantep Il Müftülügü birlikte organize ettigi proje ile Yitik Cennet kitabindan sinava giren ve sinavda 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan 174 ögrenci Umreye gidecek olmanin heyecanini yasadi. Umreye gitmeye hak kazanan ögrencilere Gaziantep Il Müftülügü toplanti salonunda düzenlenen seminerde neler yapmalari gerektigi yönünde bilgiler verildi.

Sahinbey Belediyesi’nin 6’ncisini düzenledigi proje çerçevesinde 933 ögrenci umreye gitmis olacak.

“Ülkemize ve milletimize dua edin”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, genç yasta umreye gitmenin çok önemli olduguna dikkati çekerek, “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum Allah Umrenizi simdiden mübarek eylesin. Çok güzel bir yere gidiyorsunuz. Ülkemiz, memleketimiz ve Gazze’deki kardeslerimiz için dua edin. Gazze’de katliam yasaniyor. Orada Yaslilar, çocuklar ve kadinlar öldürülürken yüregimiz yaniyor. Rabbimin mutlaka bir bildigi vardir. Belki bu savas bundan sonra Islam’in sahlanisina vesile olacak. Yabanci ülkelerde yapilan bu vahset görüp Müslüman olan çok insan var. Inaniyorum ki Israil denen bu zalimlerin hepsi yok olacak. Ögrencilerimizi düzenledigimiz kitap okuma yarismasi ile Umreye gönderiyoruz. Bu projemizde amacimiz milli ve manevi degerlerimizle donatilmis bir nesil yetistirebilmek. Dünya hayati çok kisa ve fâni. Bu kisa hayati verimli bir sekilde degerlendirip Allah için, devlet, millet ve ümmet için gayret ederek ve çalisarak geçirmemiz gerekiyor. Altincisini düzenledigimiz projemiz kapsaminda 933 ögrencimizi Umreye ugurlamis olacagiz. Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Il Müftülügümüz ile is birligi içerisinde, Sahinbey Ilçesi’nde okuyan lise ögrencilerimize Yitik Cennet kitabini dagittik ve onlar içerisinde bir yarisma düzenledik. Düzenlenen yarisma sonrasinda basarili olan her okulun 1’inci, 2’nci ve 3’üncüsünü umreye gönderecegiz. Genç yasta Umreye gidebilme imkânini yakalamakta onlar için çok güzel bir durum. Oraya gittiginizde Devletimiz, Milletimiz ve Cumhurbaskanimiz için dua edin” diyerek sözlerini tamamladi.

“Baskan Tahmazoglu’na tesekkür ettiler”

Umreye gidecek olan ögrencilerin velileri Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, sayesinde çocuklarinin Umreye gidecegini belirterek, “Baskanimiz sayesinde çocuklarimiz genç yasta Umreye gidecekler. Oranin maneviyatini genç yasta görebilme ve yasayabilme imkanina sahip olacaklar baskanimizdan Allah razi olsun” dediler.

Umreye gidecek ögrenciler ise mutluluk ve heyecani bir arada yasadiklarini ifade ederek, “Bizim için inanilmasi zor bir durum gerçeklesiyor. Genç yasta Umreye gidiyoruz. Bu konuda Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na bize böyle bir imkân sundugu için tesekkür ederiz” diye konustular.
Kaynak: İHA