Osmaniye'nin Kurtulusunun 102'Nci Yili Coskuyla Kutlandi

Osmaniye’nin düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümü düzenlenen törenlerle kutlandi.

Osmaniye'nin Kurtulusunun 102'Nci Yili Coskuyla Kutlandi
Osmaniye’nin düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümü nedeniyle program düzenlendi.

Program; Devlet Bahçeli Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenklerin sunulmasi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Vali Erdinç Yilmaz tarafindan seref defteri imzaladi. Vali Yilmaz, konusmasinda sunlari kaydetti:

“Kurtulus Savasi’nda tarihin en zorlu sürecini yasayan necip milletimiz, Anadolu’nun her karis topraginda, bagimsizligimizin nisanesi olan ay yildizli bayragimizin gölgesinde hür yasama ülküsüyle mücadeleler vermistir. Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ’Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin’ diyerek andigi o yillar Türk’ü tanimayan sömürgecilerin bu topraklara göz diktigi en buhranli yillardir. Tarihte elde ettigimiz zaferleri sindiremeyen, Türk’ün tokadini hiçbir zaman unutmayan ve bize yâr olan bu vatan topraklarina göz diken ve bizi göndermek isteyen emperyalist güçler isgal girisiminde bulunmus fakat Türk’ün bagimsizligina, birligine ve beraberligine olan düskünlügünü unutmuslardi. Istiklal mücadelemizde Anadolu topraklari titredi ve kendine geldi. Topraklarini düsmana vermek yerine canini vatan topragina vermeyi yegleyen aziz milletimiz, sehir sehir ayaga kalkmis ve Kuvayimilliye birlikleriyle bagimsizlik mesalelerini yakmaya baslamis ve dünyada esi benzeri olmayan bir mücadele vermistir. Bagimsizlik mesalesi Anadolu topraklarinin her karisinda oldugu gibi kahramanligin diyari aziz memleketimiz Osmaniye’mizde de yakilmaya baslar. Osmaniyeli Kuvayimilliye birlikleri bu bereketli topraklara düsman postali degdirmemek için yekvücut olur. Bugün oldugu gibi kadin erkek demeden, küçük büyük demeden her zaman vatan topraklarinin savunmasi için hazir olan Osmaniye 102 yil önce bugün, büyük bir fedakârlik göstererek düsmanlari bu topraklardan ebediyete kadar kovmustur.”

“Toprak bütünlügümüz ugruna mücadeleden asla vazgeçmeyecegiz”

Osmaniye Belediye Baskani Kadir Kara ise “Yigit Osmaniyeliler” diyerek basladigi konusmasinda, “Osmaniye’mizin düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümünde, al bayragimizin gölgesinde, kutlu topraklari bizlere vatan yapan gazi ve sehitlerimizin aziz hatiralari önünde saygi ile egiliyorum. Kahraman ecdadimiz, 102 yil önce destanlasan mücadelesiyle, Osmaniye’mizi düsmanlardan temizlemis, sanli al bayragimizi hiç inmemek üzere Cebelibereket semalarina dikmistir. Gaziantep ve Kahramanmaras’in düsman isgalinden kurtulusunda da büyük rol üstenmis sehrimizin yigit evlatlari, vatan topraklari ugruna büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geri dönmeyi düsünmeden mücadelesinden asla ödün vermemislerdir. Türk’ün destanlara sigmayan kurtulus mücadelesini asla unutmayacak ve unutturmayacagiz. Kuvayimilliye ruhuyla ülkemizin her kösesinde birlik beraberlikle düsmanlara nasil diz çökerttiysek, bugün de ayni ruhla, ayni kararlilikla Büyük Türk milletini sonsuza dek yasatacak, toprak bütünlügümüz ugruna mücadeleden asla vazgeçmeyecegiz” seklinde konustu.



Jandarma, helikopterle "üzüm salkimi" gösterisi yapti

Programin devaminda siirler okundu ardindan 7 Ocak Halkoyunlari Toplulugu gösterilerini sergiledi. Osmaniye Belediyesi Mehteran Birliginin seslendirdigi marslara protokol üyeleri, ögrenciler ve vatandaslar ellerindeki Türk bayraklarini sallayarak eslik etti. Jandarma Genel Komutanligi Merasim Bölük Komutanligi ekipleri tüfekli gösterilerini sundular. Tören, Jandarma Özel Asayis Komutanligi timinin helikopterle gerçeklestirdigi “üzüm salkimi” hareketiyle sona erdi.
Kaynak: İHA