Netanyahu, Kabine Üyelerinin Ve Üst Düzey Yetkililerin Yalan Makinesine Sokulmasini Istiyor

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, kabine toplantilarinda konusulan ve yasanan olaylarin basina sizmasindan rahatsiz oldugunu belirterek, söz konusu toplantilara katilan kabine üyelerinin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesine sokulmasini içeren bir yasa çikarmak istedigini açikladi.

Netanyahu, Kabine Üyelerinin Ve Üst Düzey Yetkililerin Yalan Makinesine Sokulmasini Istiyor
Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, kabine toplantilarinda konusulan ve yasanan olaylarin basina sizmasindan rahatsiz oldugunu dile getirdi. Ulusal güvenlik konularinin görüsüldügü toplantilara dair çok fazla ayrintinin basinla paylasildigini savunan Netanyahu, söz konusu toplantilara katilan kabine üyelerinin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesine sokulmasini içeren bir yasa çikarmak istedigini açikladi.

Netanyahu, "Bir sizinti salgini yasiyoruz ve bu sekilde devam etmek istemiyorum. Bu nedenle siyasi ve rütbeliler de dahil olmak üzere kabinede ve güvenlik toplantilarinda yer alan herkesin yalan makinesinden geçmesini saglayacak bir yasanin çikarilmasi talimatini verdim” dedi.

Netanyahu’nun yalan makinesi hamlesi, Güvenlik Kabinesi’nde 4 Ocak’ta savas sonrasi Gazze Seridi’nin ele alindigi toplantida birçok bakan ile Genelkurmay Baskani Herzi Halevi’nin de aralarinda bulundugu ordudaki üst düzey yöneticiler arasinda yasanan tartismalarin basina yansimasinin ardindan geldi.
Kaynak: İHA