Mirasini Alirken, Mal Varligindan Oldu Iddiasi

Nevsehir’de yasayan bir kadin, vefat eden esinden kalan mirastan payini almak isterken tüm mal varligindan oldugu iddiasiyla suç duyurusunda bulundu.

Mirasini Alirken, Mal Varligindan Oldu Iddiasi
Iddiaya göre, Ürgüp ilçesinde ikamet eden 70 yasindaki Emine Saar, esi vefat ettikten sonra bir evlilik daha yapti. Ikinci esi ile evlenirken sart olarak 1 daire istedi. Yeni esi de bu istegi kabul ederek 1 dairenin tapusunu verdi. Yaklasik 3 yil evli kaldiktan sonra ikinci esi de vefat edince kadin 1 dairenin tapusunu ve ölen esinden kalan emekli maasini alarak diger mallarindan feragat etti. Iki yil sonra Kayseri’den bir avukatin kendisini arayarak ölen ikinci esinden 4 adet daire kaldigini, kalan bu dairelerin tapusunu alabilecegini söyledi.

Bunun üzerine harekete geçen Emine Saar durumu arastirdi. Ölen esinin sagliginda yaptirmaya basladigi bir kooperatiften kendisine 4 daire düstügünü ögrendi ve daireleri almak istedi. Durumdan haberdar olan çocuklari ise bu duruma karsi çikarak, “Sen bir daire alarak feragat ettin, bu mallarda hakkin yok” dedi.

Yine iddiaya göre Emine Saar da Ürgüp ilçesinde esnaflik yapan C.K.’ye bu durumdan bahsetti. C.K. de bu isi kendisinin çözebilecegini söyleyip, elindeki tüm evraklari istedi. Emine Saar da elindeki evraklari C.K.’ye teslim etti.

Hayatinin sokunu yasadi

Emine Saar’in oglu Mehmet Turhan, ellerine geçen icra kagidi ile hayatlarinin sokunu yasadiklarini söyledi.

Turhan, "Babam vefat ettikten sonra, annem ikinci evlilik yapti. Bu evlilik karsiliginda da anneme bir daire verdi. Annemin ikicin esi ölünce biz dairenin tapusunu alarak diger mallarindan feragat ettik. Daha sonra annemi arayan bir avukat ölen esinden kendisine 4 daire düstügünü ve tapularini alabilecegini söylemis. Bunun üzerine annem bizden habersiz bu isin pesine düsmüs. Bizim haberimiz olunca kendisinin feragat ettigini ve kalan mallardan hiçbir hakkinin olmadigina ikna etmeye çalistik. Bu süreçte annem Ürgüp’te esnaflik yapan C.K.’ye bu durumdan bahsetmis. C.K. de bu isi kendisinin çözebilecegini söyleyerek annemde bulunan tüm evraklari almis. Annemin adina sahte bir senet düzenleyerek annemi 5 milyon lira borçlandirmis. Daha sonra da düzenledigi senet ile icra islemi baslatmis. Su anda annemin tüm mal varliklari üzerine haciz koyarak satisa çikartmis. Biz de savciliga suç duyurusunda bulunarak satislarin durdurulmasini ve C.K.’nin cezalandirilmasini talep ettik. Adalete güveniyoruz" dedi.

Ürgüp’te esnaflik yapan C.K. de Ihlas Haber Ajansi’na gönderdigi yazili mesajinda, "Is bu mesnetsiz iddialar haksizdir. Emine Saar’in kendisini baglar. Ayrica Emine Saar’in geçmiste de görülen Kayseri 4. Sulh Hukuk Mahkemesindeki dolandiricilik dosyasinda, niyetini açik ve net belli etmektedir. Mahkemelerimiz en dogru ve en dürüst karari verecektir. Ben yaklasik 15 yildir Ürgüp’te esnaflik yapiyorum, daha evvel bu tarz mahkeme yüzü dahi görmedim" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA