Konya Itfaiyesi 2023'Te 13 Bin 570 Olaya Müdahale Etti

Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, 2023 yilinda 13 bin 570 olaya müdahale ederek Konyalilarin huzuru ve güvenligi için mesai yapti.

Konya Itfaiyesi 2023'Te 13 Bin 570 Olaya Müdahale Etti
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, sehrin güvenligini saglamak adina önemli bir rol üstlenen itfaiye teskilatinin belediyenin önemli birimlerinden birisi oldugunu belirterek, ekiplerin fedakarca yürüttügü çalismalar sayesinde Konya’nin her bir kösesindeki vatandaslarin can ve mal güvenligini koruma görevini basariyla yerine getirdigini söyledi.

Konya Büyüksehir Itfaiyesi’nin farkli ülkelerdeki itfaiyecilere verdigi egitimlerle uluslararasi alanda da model oldugunu hatirlatan Baskan Altay, “Büyüksehir Belediyesi Itfaiyemiz, Türk Isbirligi Koordinasyon Ajansi (TIKA) ve Türkiye Belediyeler Birligi is birliginde Konya Itfaiye Egitim Merkezi’nde Uluslararasi Itfaiye Egitim Programlari düzenliyor. Bu yil Somali, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC), Banglades ve Kuzey Makedonyali itfaiye erlerine egitim verildi.

Ekiplerimiz uluslararasi alandaki çalismalarinin yani sira geride kalan 2023 yili içerisinde 81 merkezde 945 personelle 13 bin 570 olaya müdahale etti. Vatandaslarimizin zor durumunda yardimlarina kosan tüm personelimize görevlerinde kolayliklar dilerim” dedi.

Baskan Altay, ayrica Konya Itfaiyesi personelinin "asrin felaketi" olarak nitelendirilen 6 Subat 2023’te meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi Hatay’da verdigi kahramanca mücadeleyle enkazdan 168 vatandasin kurtulmasina vesile oldugunu hatirlatarak, çalismalarda emegi geçenlere tekrar tesekkür etti.

"Konya Itfaiyesi canla basla çalisiyor"

Her türlü felaket ve acil duruma en kisa sürede müdahale etmek üzere hazir bekleyen Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, 2023 yilinda 945 personeliyle 7 bin 435 yangin, 1.354 arama kurtarma, 1.795 hayvan kurtarma, 2 bin 986 trafik kazasi, bogulma ve diger olaylar olmak üzere 13 bin 570 olaya müdahale etti. Yangin önleme faaliyetleri kapsaminda 5 bin 82 egitim ve baca denetimi yapan Konya Itfaiyesi; ayrica geçtigimiz yil 63 bin 271 kisiye de yangin ve ilkyardim egitimi verdi.
Kaynak: İHA