Büyüksehir Firtina Için Seferber Oldu

Antalya Büyüksehir Belediyesi, siddetli yagis ve firtinanin etkili oldugu Antalya’da ilgili tüm ekipleri ile seferber oldu. Büyüksehir ekipleri, bir yandan yagmur sularina müdahale ederken, bir yandan da yikilan ve devrilen agaçlari kaldirmak için mücadele etti. Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan uyarinin ardindan sabah saatlerinden itibaren etkili olan firtina ve siddetli yagis, hayati olumsuz etkiledi.

Büyüksehir Firtina Için Seferber Oldu


Aninda müdahale edildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri, Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekipleri, Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri ve ASAT Genel Müdürlügü ekipleri, gelen ihbarlara aninda müdahale etti. ASAT ve Itfaiye ekipleri yagistan etkilenen ev, isyerinde yasanan su baskinlarina, ana arterlerdeki alt geçitlerde ve caddelerde çalisma yapti.

Agaçlar devrildi

Kentin farkli noktalarinda firtina nedeniyle agaçlar devrildi, dallari kirildi. Ana yollarda orta refüjlerde devrilen agaçlara müdahale eden ekipler, kirilan agaç dallarini keserek araç ve yaya trafiginde yasanabilecek olumsuzluklarin önüne geçti.

Su baskinlari yasandi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri de meydana gelen su baskinlarina aninda müdahale etti. ASAT ekipleri tüm alt geçit ve ana arterleri açik tutmak için mücadele etti. Asiri yagislardan dolayi ekipler, mazgallari açik tutmak için müdahalede bulundu. Kanalizasyon ve yagmursuyu ekipleri siddetli yagis nedeniyle sel sulariyla dolan alt geçitlerde yogun çalisma yapti.
Kaynak: İHA