Ayvalik'ta Kuvvetli Firtina Ve Yagis Etkili Oldu

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, siddetli rüzgâr ve yagis etkili oldu.

Ayvalik'ta Kuvvetli Firtina Ve Yagis Etkili Oldu
Ayvalik’ta gece saatlerinde güneydogu ve güneybati yönlerinden esen firtina sabah saat 06.30’dan itibaren saatte 80 ile 90 kilometre hiza ulasti. Yagisla birlikte etkisini daha da artiran firtina, Ayvalik’in Cunda Adasi’nda bazi ev ve is yerlerinin çatilarinda hasarlar olusturdu.

Cunda Adasi sahilindeki isletmelerin tabelalariyla kapi önlerindeki masa ve sandalyeleri uçuran firtina nedeniyle adada bazi agaçlar da devrildi.

Siddetli firtina ve yagis nedeniyle Ayvalik’in Aliçetinkaya Mahallesi sinirlari içindeki Yunus Emre Parki sahilinde bazi küçük balikçi tekneleri zarar gördü.

Firtina nedeniyle Altinova’da bir evin çatisinin uçtugu ögrenildi.

Yaklasik yarim saat etkili olan firtina ve yagisin ardindan Ayvalik Belediyesi ekipleri ile Balikesir Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki ekipler olumsuz hava sartlarindan etkilenen bölgelerde çalismalar baslatti.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin yaptigi açiklamada, “Sabahin erken saatlerinde baslayan, kisa sürede kentimizi olumsuz etkileyen yagis ve siddetli firtinadan zarar gören tüm hemsehrilerimize geçmis olsun” temennisinde bulundu.

Baskan Ergin, “Olaganüstü hava sartlari nedeniyle tüm gece teyakkuzda olan mesai arkadaslarimiz, yasanan sorunlari aciliyetine göre gidermeye çalisiyorlar. Vatandaslarimizin bu afetten en az etkilenmesi için Fen Isleri, Zabita, Temizlik, Teknik ve tüm ekiplerimizle canla basla çalisiyoruz” diye konustu.

Öte yandan Meteoroloji yetkilileri; Ayvalik’ta aksam saatlerinde de firtina ve yagisin zaman zaman hizini artirarak etkili olacagi ve vatandaslarin tedbirli olmasi gerektigi yönünde uyarilarda bulundu.
Kaynak: İHA