Atakum'da Atiklar Geri Dönüsüme Kazandiriliyor

Samsun’un Atakum Belediyesinin geri dönüstürülebilir atiklari ücret karsiliginda toplayan ‘Katik Otobüsü’, hizmete basladigi 2022 yili Aralik ayindan simdiye kadar 23 bin 596 ton ambalaj atigi geri dönüsüme kazandirarak hem çevre sagligina hem de ekonomiye katki sagladi.

Atakum'da Atiklar Geri Dönüsüme Kazandiriliyor
Çevre alaninda gerçeklestirdigi önemli projelerle dikkat çeken Atakum Belediyesi, geri dönüsüm konusunda önemli bir hizmet veren Katik Otobüsü ile 23 bin 596 ton ambalaj, 320 bin 750 kilogram bitkisel atik yag, bin 303 kilogram pil, 40 kilogram elektronik atik, 400 kilogram atik ilaç topladi.

‘Atiginiz katik olsun, bütçenize katki olsun’ sloganiyla haftanin her günü bir baska durakta vatandaslarin getirdigi geri dönüstürülebilir karton, pet, cam, metal, atik yag, pil gibi atiklari kabul eden otobüse vatandaslarin ilgisi de devam ediyor. Her yastan Atakumlu, Katik Otobüsü’nün evlerine yakin bir durakta oldugu gün hafta boyunca topladigi geri dönüstürülebilir atigi otobüse ulastiriyor. Tarti ve hesaplama islemlerinin ardindan makbuz karsiliginda alacagi ücret vatandaslara ödeniyor.

Pazar yerlerine yakin alanlarda atik toplayan otobüs, Atakumlularin pazar alisverisi bütçelerine katki saglamasi nedeniyle de ragbet görüyor. Vatandaslar pazar alisverisine çikarken, biriktirdikleri geri dönüsüm atiklarini otobüse birakarak pazar bütçelerine katkida bulunuyor.
Kaynak: İHA