AK Parti'nin Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi 'Ayaydin' Oldu

AK Parti, Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayini Aydin Ayaydin olarak açikladi.

AK Parti'nin Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi 'Ayaydin' Oldu


Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, aralarinda Istanbul’un da oldugu 26 kentin belediye baskan adaylarini açikladi.

31 Mart 2024 Pazar günü gerçeklestirilecek olan yerel seçimler için Haliç Kongre Merkezi’nde 11 büyüksehir ve 15 kentin AK Parti belediye baskan adaylari Cumhurbaskani Erdogan tarafindan tek tek kamuoyuna duyurulurken, Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi da Prof. Dr. Aydin Ayaydin oldu.

Prof. Dr. Aydin Ayaydin Kimdir?

1951 yili Mardin Derik dogumlu olan Aydin Ayaydin, Istanbul Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi mezunudur. 1977 yilinda Anadoluhisari Gençlik ve Spor Akademisi’nde iktisat asistani, 1978 ITIA Isletme Yüksek Okulu ve daha sonra ITIA Ekonomi Fakültesinde asistan olarak görev yapmistir. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1983 yilinda ekonomi dalinda yüksek lisans yapmistir ve 1985 yilinda ekonomi doktoru olmustur. Marmara Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde 1986 yilinda yardimci doçent, 1988 yilinda doçent ve 1993 yilinda ekonometri profesörü ünvanlarini almistir. Çesitli gazetelerde ekonomi, siyaset ve güncel konularda köse yazilari yazmis olup, bugüne kadar 12 bilimsel kitabi ve yüzlerce makalesi yayinlanmistir. Besiktas Asbaskanligi ve Basin Sözcülügü de yapan Ayaydin evli ve 3 çocuk babasidir.
Kaynak: İHA