AK Parti'nin Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Yücel Yilmaz

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan Adayini Yücel Yilmaz olarak açikladi.

AK Parti'nin Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Yücel Yilmaz
Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti tarafindan bugün yapilan aday tanitim toplantisinda, 31 Mart yerel seçimlerinde Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskan Adayi açiklandi. Cumhurbaskani Erdogan tarafindan açiklanan Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskani Adayi, bugün kamuoyuna duyuruldu. 2019’dan beri Belediye Baskanligi görevini üstlenen Yücel Yilmaz, yeniden aday gösterildi.

Yücel Yilmaz Kimdir

Yücel Yilmaz, 1975 dogumlu, evli ve biri kiz, ikisi erkek, üç çocuk babasidir. Egitimini Balikesir’de tamamladiktan sonra Eskisehir’de üniversite egitimi almistir. Üniversite yillarinda, üniversite ögrenci senatosu baskanligi yapmistir. Izmir Demokrasi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Iktisat ve Ticaret Politikasi Yüksek Lisansini tamamlamistir. Askerlik hizmetini Bandirma 6. Ana Jet Üssü’nde Astegmen olarak tamamlamistir. Halen Egitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren Yabanci Dil Okullari’ni kuran Yücel Yilmaz ticari hayatina baslamadan önce Milli Egitim Bakanligi’na bagli çesitli okullarda Ingilizce Ögretmenligi de yapmistir.

Yücel Yilmaz; Balikesir Ticaret Odasi’nda 2 dönem meclis üyeligi, bir dönem de Meclis Baskanligi yapmistir. Karesi Belediyesi Kurucu Belediye Baskani olmasinin ardindan Ticaret Odasi Meclis Baskanligi ve dernek üyeliklerini birakmistir. Yücel Yilmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Baskani seçilmistir. Karesi Belediye Baskanligi döneminde ulusal ve uluslararasi düzeyde 10 ödülü kariyerine ekleyen Yücel Yilmaz; Türkiye’de Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi’nin kurulmasina bizzat öncülük ederek, birlik merkezinin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’in memleketi Balikesir olmasini saglamistir. Ayni zamanda kurucusu oldugu birligin baskanidir.

Yücel Yilmaz, 31 Mart 2019 Mahalli Idareler Seçiminde Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani olarak seçilmistir. Yücel Yilmaz, ayni zamanda Türkiye Belediyeler Birligi Baskanligi görevini yürütmektedir.
Kaynak: İHA