AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum Oldu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti’nin 26 ildeki Belediye Baskan Adayini açikladi. AK Parti’nin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum oldu.

AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum Oldu
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanitim toplantisina katildi.

“Yeniden Istanbul, yeniden AK Parti” sloganiyla düzenlenen törende konusan Erdogan, “El ele vererek Istanbul’u son 5 yillik fetret devrinden mutlaka çikartacagiz. Geride biraktigimiz 5 senede sunu gördük. Yari zamanli belediye baskanligi yapilmaz. Istanbul asla ihmale gelmeyen, sorunlarina çözüm üretilmesi gereken bir sehirdir. Istanbul’a hizmet için önce bu sehre asik olacaksiniz. Sonra kendinizi Istanbullulara adayacaksiniz. Diger türlü geri gitme, durma, duraklama ve çökme kaçinilmazdir. Istanbul’un bir 5 yil daha kaybetmeye artik tahammülünün kalmadigini tüm Istanbullular gibi biz de çok net görebiliyoruz. Biraz sonra ismini paylasacagimiz adayimizla layik oldugu sehreminine yeniden kavusmasini saglayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Rekabet olmadan siyasetin tadi tuzu olmaz” diyen Erdogan, “Biz siyaseti hayirda ve hizmette bir yaris olarak gördük. Hangi konumda bulunursak bulunalim birer AK Parti neferi olarak hepimiz gayesi ülkemize, sehrimize askla hizmet etmektir. Bizim siyasetimizde ve gelenegimizde rekabet isimler netlesince biter ve yerini kolektif dayanismaya birakir. Bugünden itibaren hepimizin yegane görevi ismi açiklanan arkadasimizin için çalismak, kosturmak, basarisi için tüm samimiyetimizle mücadele etmektir. Simdiye kadar daima bu bilinçle hareket ettik. Insallah bundan sonra da ayni sekilde hareket edecegiz. Partimizin adaylari ile Cumhur Ittifaki olarak çikardigimiz ortak adaylarin basarisi için çalisacagiz” seklinde konustu.

Cumhurbaskani Erdogan daha sonra AK Parti’nin 11’i Büyüksehir 26 ildeki Belediye Baskan Adaylarini açikladi.

Buna göre AK Parti’nin 26 ildeki adaylari söyle siralandi:

“Artvin Belediye Baskan Adayi Mehmet Kocatepe, Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Savas, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Yücel Yilmaz, Bingöl Belediye Baskan Adayi Erdal Arikan, Bitlis Belediye Baskan Adayi Nesrullah Tanglay, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Alinur Aktas, Çanakkale Belediye Baskan Adayi Jülide Iskenderoglu, Çankiri Belediye Baskan Adayi Hüseyin Filiz, Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Osman Zolan, Düzce Belediye Baskan Adayi Faruk Özlü, Edirne Belediye Baskan Adayi Belgin Iba, Elazig Belediye Baskan Adayi Sahin Serifogullari, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mehmet Sekmen, Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu, Giresun Belediye Baskan Adayi Aytekin Senlikoglu, Isparta Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, Kastamonu Belediye Baskan Adayi Tahsin Babas, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Tahir Büyükakin, Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Aydin Ayaydin, Ordu Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mehmet Hilmi Güler, Rize Belediye Baskan Adayi Rahmi Metin, Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Halit Dogan, Sinop Belediye Baskan Adayi Yakup Üçüncüoglu, Tokat Belediye Baskan Adayi Eyüp Eroglu, Yalova Belediye Baskan Adayi Mustafa Tutuk.”

Cumhurbaskani Erdogan aday açiklamalarinda en sonu Istanbul’a birakti. Cumhurbaskani Erdogan, AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi’nin Murat Kurum oldugunu açikladi.

Kaynak: İHA