Agri MEB AKUB Üyeleri Sarikamis'ta Sehitleri Andi

Agri Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Milli Egitim Bakanligi Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) üyeleri, Sarikamis Harekati’nin 109. yilinda sehitleri anmak için Kars’in Sarikamis ilçesini ziyaret etti.

Agri MEB AKUB Üyeleri Sarikamis'ta Sehitleri Andi
Sarikamis’ta “Türkiye Sehitleriyle Yürüyor” temasiyla düzenlenen anma yürüyüsüne katilan MEB AKUB üyeleri, 5 kilometrelik parkuru tamamladiktan sonra tören alaninda toplandi. Burada çesitli etkinlik ve gösterileri izleyen grup sehitler için dua etti. MEB AKUB üyeleri, anma töreninin ardindan Agri’ya döndü.

Agri Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptigi açiklamada Sarikamis Harekati’nin Türk milletinin vatan sevgisinin ve kahramanliginin simgesi oldugunu söyledi.

Sarikamis Harekati’nda sehit olan 90 bin askeri rahmetle andiklarini belirten Kökrek, “Bu vatan için canlarini feda eden sehitlerimizin hatirasina sahip çikmak, onlarin emanetlerine sahip çikmak hepimizin boynunun borcudur. MEB AKUB ekibimiz, Sarikamis Harekati’nda vatan savunmasi için sehit düsenleri anmak amaciyla Sarikamis’a gitmistir. ‘Türkiye Sehitleriyle Yürüyor’ sloganiyla düzenlenen yürüyüse ekibimiz de katilmistir. Onlara minnettariz, onlari unutmayacagiz” dedi.

MEB AKUB Ekip Lideri Yunus Kaya da Sarikamis’ta sehitleri anmanin kendileri için büyük bir onur oldugunu ifade etti.

Kaya, “Sarikamis’ta sehit düsen atalarimizin ruhlari sad olsun. Bizler de onlarin izinden gidiyoruz. MEB AKUB olarak afet ve acil durumlarda görev almak için haziriz. Bakanligimizin bu konuda bize verdigi destekten dolayi çok memnunuz” diye konustu.

Kaynak: İHA