Zonguldak'ta Toplanti, Gösteri Ve Yürüyüs Alanlari Belli Oldu

Zonguldak Valiligi 2024 yili içerisinde yapilacak açik hava toplantisi, gösteri yürüyüsleri ile afis, pankart ve ilan asilacak yerlerle ilgili açiklamada bulundu.

Valilikten yapilan açiklamada, “Ilimizde 2024 yili içerisinde yapilacak Açik Hava Toplantisi ve Gösteri Yürüyüsleri ile afis, pankart ve ilan asilacak yerler ile ilgili olarak 2911 Sayili Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu’nun Uygulanmasina Dair Yönetmeligin 3’üncü Maddesi ve 2911 Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu’nun “Toplanti ve gösteri yürüyüsü yer ve güzergahi” baslikli 6. Maddesinde; Toplanti ve gösteri yürüyüsleri, tüm il ve ilçe sinirlari içerisinde asagidaki hükümlere uyulmak sartiyla her yerde yapilabilir denilmektedir. “Il ve ilçelerde toplanti ve gösteri yürüyüsü yer ve güzergâhi, kamu düzenini ve genel asayisi bozmayacak ve vatandaslarin günlük yasamini zorlastirmayacak sekilde ve 22. maddenin birinci fikrasinda sayilan sinirlamalara uyulmasi kaydiyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile güzergâhin geçecegi ilçe ve il belediye baskanlarinin, en çok üyeye sahip üç sendikanin ve kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslarinin il ve ilçe temsilcilerinin görüsleri alinarak mahallin en büyük mülki amiri tarafindan belirlenir. Il ve ilçenin büyüklügü, gelismisligi ve yerlesim özellikleri dikkate alinarak birden fazla toplanti ve gösteri yürüyüsü yer ve güzergâhi belirlenebilir. Belirlenen toplanti ve gösteri yürüyüsü yer ve güzergâhi yerel gazeteler ile valilik ve kaymakamlik internet sitelerinden ilan edilerek halka duyurulur. Toplanti ve gösteri yürüyüsleri yer ve güzergâhi hakkinda sonradan yapilacak degisiklikler de ayni yöntemle yapilir. Bu degisiklikler duyurudan on bes gün sonra geçerli olur.” Denilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bu çerçevede Madenci Aniti miting alani, Istasyon Caddesi toplanma alani, Istasyon Caddesi-2023 Köprüsü-Ayyildiz Kavsagi, Bülent Ecevit Caddesi ve Madenci Ani ti gösteri yürüyüs güzergahi, Gazipasa Caddesi Bülent Ecevit Caddesi-On iki katli is merkezi, Alemdar Sokak-Ankara Caddesi ise dagilma alani olarak açiklandi.

Ayni gün birden fazla toplanti ve gösteri yürüyüsü düzenlenmek istenmesi halinde

alternatif olarak; Lavuar alani miting alani, Milli Egemenlik Caddesi-Tir Parki Kavsagi toplanma alani, Tir Parki Kavsagi-Milli Egemenlik Caddesi-Lavuar Alani gösteri yürüyüs güzergahi, Milli Egemenlik Caddesi-Mimar Kemal Sokak-Cumhuriyet Caddesi dagilma olarak belirlendi.
Kaynak: İHA