Rusya Ile Ukrayna Arasinda Uçak Kazasindan Sonra Ilk Esir Takasi Yapildi

Ukraynali esirleri tasiyan Il-76 nakliye uçaginin düsmesi sonucu 74 kisinin hayatini kaybettigi olayin ardindan Rusya ile Ukrayna arasinda ilk esir takasi gerçeklesti.

Rusya Ile Ukrayna Arasinda Uçak Kazasindan Sonra Ilk Esir Takasi Yapildi
Rusya ile Ukrayna arasinda yapilan esir takasi anlasmasi dogrultusunda Rusya 195 askerini, Ukrayna da 207 askerini geri aldi. Rusya Savunma Bakanligi yaptigi yazili açiklamada, “31 Ocak’ta yapilan müzakereler sonucunda esaret altinda hayati tehlikesi bulunan 195 Rus askeri, Kiev rejimi kontrolündeki bölgelerden geri gönderildi” denildi.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy de, yapilan anlasma dogrultusunda Rus tarafindan 207 Ukraynali esirin geri alindigini belirterek, “Bizimkiler evinde. 207 insan. Ne olursa olsun geri dönüyoruz” diyerek esaret altindaki tüm esirlerin geri dönmesi için çalistiklarini vurguladi.

24 Ocak’ta Rusya ile Ukrayna arasindaki esir takasi anlasmasi dogrultusunda Il-76 tipi nakliye uçagi, 65 Ukraynali esiri Kiev tarafina teslim etmek için havalandiktan sonra Belgorod bölgesinde düsmüstü. Yasanan olayda 65 Ukraynali esirin yani sira 9 mürettebat yasamini yitirmisti.
Kaynak: İHA