Medicana International Ankara Hastanesi Bashekimi Sariyildiz Açiklamasi

Medicana International Ankara Hastanesi Bashekimi Ögretim Üyesi Dr. Gülçin Türkmen Sariyildiz organ nakil islemlerine deginerek, Medicana Ankara’nin Ankara ve Iç Anadolu Bölgesinde en çok nakil yapan hastane konumunda oldugunu söyledi.

Medicana International Ankara Hastanesi Bashekimi Sariyildiz Açiklamasi
Medicana International Ankara Hastanesi Bashekimi Ögr. Üyesi Dr. Gülçin Türkmen Sariyildiz, basin mensuplariyla bir araya geldi. Basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Sariyildiz, saglik gündemine iliskin de degerlendirmelerde bulundu. Ayrica Sariyildiz, Medicana International Ankara Hastanesinde bugüne kadar sunulan saglik hizmeti çalismalarina dair bilgileri de paylasti.

Tümörü çevreleyen saglam doku ve organlari koruyarak yan etkilere karsi kesme islemi ve anestezi olmadan müdahale imkani sunan CyberKnife islemini yaklasik 11-12 senedir hastalarina sunduklarini ifade eden Sariyildiz, su anda aylik olarak çok sayida hastanin CyberKnife ile tedavi edildigini açikladi.

Medicana Ankara’da yapilan organ nakli islemlerine de deginen Sariyildiz, bu alanda Ankara ve Iç Anadolu birincisi olduklarini kaydetti.

Öte yandan Sariyildiz, Kemik Iligi Nakil Ünitesinde bin 750’nci vakanin yapildigini vurguladi.

Bugüne kadar Medicana International Ankara Hastanesi’nde 30 binin üstünde radyoterapi hastasinin tedavisini gerçeklestirdiklerinin altini çizen Sariyildiz, 20 binin üzerinde kanser hastasinin tedavi edildigini ve hastalarin düzenli takibinin yapildigini belirtti.

Kaynak: İHA